Siirry sisältöön

Uusi tapahtuma Porvoon Jokikarnevaalit elokuussa

Porvoon kaupungin elinvoimatoimiala yhdistää voimansa ja toteuttaa ensimmäisen Porvoon Jokikarnevaalit tapahtuman jokirannalle 26.8. klo 16–23.

Lauantaina 26.8. klo 16–23 järjestetään ensimmäinen Porvoon Jokikarnevaalit tapahtuma keskustan ja jokirannan alueella. Tapahtuma juhlistaa uutta Länsirannan puistoaluetta ja samalla otetaan vastaan tunnelmalliset ja pimenevät illat valoisan kesän jälkeen.

Jokikarnevaalin ohjelmassa on mielenkiintoista tapahtumaa, markkinatunnelmaa, musiikkia, työpajoja, oopperaa, tangoa ja vesi- ja valoaiheinen Tanssivat vedet teos Porvoon joella.

Porvoon Jokikarnevaalit on elinvoimatoimialan toimijoiden yhteinen kaupunkitapahtuma, jossa korostuu monipuolinen ohjelma.

– Porvoonseudun musiikkiopiston osuus Jokikarnevaaleissa tulee olemaan monipuolinen kattaus musiikkiesityksiä ripoteltuna jokirannan ympäristössä,” kertoo musiikkiopiston tuottaja Marika Kettunen.

Kulttuuripalveluiden tuottaja Thomas Weissman tekee yhteistyötä Tip Top Walkers -sirkusryhmän kanssa ja suunnitelmassa on pajatoimintaa, jossa yleisö voi kokeilla erilaisia sirkustyökaluja. Ryhmän temppuilevat hahmot liikkuvat alueella puujaloilla ja polkuautolla eli kunnon karnevaalitunnelmaa on siis luvassa.

Kirjaston iloinen kirjastobussi Felix on myös mukana karnevaalitunnelmassa.

Matkailu ja tapahtumat yksikkö markkinoi ja koordinoi kokonaisuutta sekä tuottaa Porvoon joelle Tanssivat vedet esityksen, joka on veden ja valon näyttävää leikkiä pimenevässä kesäillassa.

Taidetehtaan säätiön tuottamassa ohjelmassa Harri Kaitila & Tango del norte esiintyvät Taidetehtaalla. Kansainvälisissä kilpailuissa meritoituneet Tango del norten muusikot yhdistävät monen vuoden tauon jälkeen voimansa huipputenori Harri Kaitilan kanssa. Luvassa on sekä suomalaista että argentiinalaista tangoa tuoreina sovituksina maan terävimpään kärkeen kuuluvien muusikoiden esittämänä. Taidetehtaan konsertti on väliajaton, kestoltaan noin tunnin kokonaisuus, jossa kuullaan mm. Astor Piazzollan musiikkia ja suomalaista tangomusiikkia Toivo Kärjen ajoista nykypäivään.

Taidetehtaan tanssikoulun nuoret tanssijat osallistuvat myös illan maagiseen ohjelmaan.

Porvoon Jokikarnevaalit kutsuu muut toimijat mukaan tuottamaan sisältöjä ja ohjelmaa

Vielä ehtii erilaiset toimijat mukaan tuottamaan ohjelmaa ja ilmoittautumaan mukaan ensimmäiseen Jokikarnevaalit tapahtumaan. Joulutorilta tutut myyntikioskit tuodaan jokirannan molemmille puolille, ja niitä voi vuokrata myyntiä varten. Kioskeja voi vuokrata niin yksityishenkilöt, yhdistykset kuin pienyrittäjät.

Ilmoittautumalla linkin kautta, olet mukana riemukkaassa jokikarnevaalissa! Voit tulla mukaan oman idean kera, tuottaa ohjelmaa tai jos haluat neuvotella yhteistyöstä, on sekin mahdollista. Linkin alta löytyy myös kohta niille, joita kiinnostaa kioskin vuokraaminen.

https://forms.office.com/e/KkKJf0z8dQ

Kaupunkitapahtumia tehdään yhdessä ja tähän mennessä tapahtumaa tuottamassa ovat: Taidetehtaan säätiö, Kulttuuripalvelut, Porvoon seudun musiikkiopisto, Kirjasto, Matkailu ja tapahtumat, Taidetehtaan Tanssikoulu.