Siirry sisältöön

Vertaisopastus Omenamäen kuntosalissa käynnistyy

Koulutettu ja innokas vapaaehtoisten joukko on valmiina opastamaan muita eläkeläisiä Omenamäen kuntosalin saloihin. Perjantaina 6.3. käynnistyvä vertaisopastus ohjaa matalalla kynnyksellä käyttämään laitteita oikein ja tehokkaasti.

Koulutettu ja innokas vapaaehtoisten joukko on valmiina opastamaan muita eläkeläisiä Omenamäen kuntosalin saloihin. Perjantaina 6.3. käynnistyvä vertaisopastus ohjaa matalalla kynnyksellä käyttämään laitteita oikein ja tehokkaasti.

– Meillä on valtavan hieno porukka, itse eläkkeellä olevia naisia ja miehiä, mukana opastajina, vapaaehtoistyön koordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen iloitsee. Ihmisiä, joilla on liikunnallinen tausta ja liikunta vahvana osana elämää, sekä suuri halu opastaa ja auttaa muita alkuun.

Opastusta annetaan henkilökohtaisesti.

– Tunnissa ehtii hyvin käydä laitteet läpi sekä saada aloittelijan kuntosaliohjelman ja kotiliikuntaohjeita. Näin voi hyvin ryhtyä käyttämään Omenamäen kuntosalia omatoimiharjoitteluun, kertoo Christian Bremer liikuntapalveluista.

Opastukset ovat aina perjantaisin kello 10–12 ja kestävät tunnin per opastettava. Salissa on samaan aikaan korkeintaan neljä opastettavaa. Aika varataan Omenamäen infosta. Info on avoinna arkipäivisin kello 08.30–15, Tulliportinkatu 4, puh. 040 183 3354.

– Kuntosalilla huhkiminen kannattaa, hyödyt ilmaantuvat nopeasti, Bremer toteaa. Ikäinstituutin mukaan säännöllisestä voima- ja tasapainoharjoittelusta hyötyvät eniten iäkkäät, joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia. Tasapaino, toimintakyky ja liikkuvuus parantuvat, kun treenaa lihaskuntoa.

– Tiedämme, että hyvin moni ei ole koskaan käynyt kuntosalissa ja heillä voi olla ennakkoluulojakin sitä vastaan, Bärlund-Hämäläinen kertoo. Haluamme kuitenkin rohkaista ikääntyviä salille. Se, että eläkeläinen opastaa toista eläkeläistä alkuun, tuo valtavan matalan kynnyksen lähteä mukaan. Tässä on vain hyötyjä ja tietenkin sosiaalisuus on tärkeä osa juttua, tulee lähdettyä liikkeelle omasta asunnosta.

Lisätietoja:
Petra Bärlund-Hämäläinen , vapaaehtoistyön koordinaattori
petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi, puh. 0400 186 818

Christian Bremer, erityisliikunnanohjaaja
christian.bremer@porvoo.fi, puh. 0400 944 096

Omenamäen Info, Tulliportinkatu 4
arkipäivisin ma-pe klo 08.30-15, puh. 040 183 3354