Siirry sisältöön

Tarjouskilpailu tonteista 16.5. – 16.6.2022 klo 15.00

Kaupungin tontin luovutuksilla halutaan tukea kiertotalouskeskittymän kasvua Kilpilahden yritysalueella. Alueen tontteja myydään parhaillaan Cleantech-tarjouskilpailulla.

Tarjouskilpailun mukaiset tontit kartalla

Tarjouskilpailun mukaiset pohjahinnat ja muita tietoja saat klikkaamalla tonttia.

Kilpilahden yritysalue

Kilpilahden yritysalue on Pohjoismaiden merkittävin öljynjalostuksen ja kemianteollisuuden keskittymä. Alueella on tällä hetkellä mittavaa biopolttoaineiden tuotantoa ja siitä onkin kehittymässä Pohjoismaiden merkittävin kiertotalouskeskittymä.

Nykyisellään yritysalue on n. 1000 ha:n suuruinen ja siellä on noin 4000 työpaikkaa. Alueella toimii n. 40 yritystä, pitkälti Cleantechin sekä sitä tukevien alojen toimijoita.

Liikenneyhteydet

Kilpilahden yritysalueella on hyvät tieliikenneyhteydet.  Alueelta on esimerkiksi Vuosaaren satamaan 20 minuuttia ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle 25 minuuttia. Työvoiman saatavuus alueella on hyvää.

Kunnallistekniikan rakentuminen

Alueen kunnallistekniikka rakennetaan vuosien 2021–2023 välisenä aikana.

Tontit

Tonttien koko alueella vaihtelee 5000 m² – noin 7 ha. Tontteja voi tarvittaessa yhdistää tai jakaa tonttijaon muutoksella. Suurin osa tonteista on osoitettu teollisuus- ja varastorakennuksille ja yksi tilapäiselle majoitukselle.

Rakentamisessa on huomioitava asemakaavassa olevat määräykset Kilpilahden suoja- ja konsultointivyöhykkeistä.

Korttelin 4011 tontit ovat louhittua kalliota, eikä näistä siksi ole maaperätutkimuskarttaa.