Hae näyttelyaikaa

Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanhan Kappalaisentalon näyttelyaikojen haku on avoin yksittäisille taiteilijoille ja taiteilijaryhmille. Molemmat tilat sopivat erilaisen taiteen esittelyyn. Toiminnasta vastaa kulttuuripalvelut.

Samassa yhteydessä avataan näyttelyaikojen haku vuodelle 2023 Porvoon palvelutaloissa järjestettäviin taidenäyttelyihin. Palvelutaloissa käytössä olevat tilat sopivat pienimuotoisten, seinälle ripustettavien teosten näyttelyille. Näyttelyaika on kolme kuukautta. Taiteilijalle maksetaan näyttelyn ripustuksesta 250 euron palkkio. Näyttelyohjelman tavoite on tarjota taide-elämyksiä asukkaille, jotka eivät pääse kaupungin näyttelytiloihin ilman avustusta. Toiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä asumispalveluiden kanssa.

Vuoden 2023-2024 näyttelyaikoja voi hakea 1.-30.4.2022. 

Hakemukset tulee lähettää 30. huhtikuuta mennessä sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona taidehalli@porvoo.fi. Tai osoitteeseen: Porvoon Taidehalli, Porvoon kaupunki, PL 23, 06101 Porvoo. Viimeisen palautuspäivän postileima hyväksytään.

Suosimme tällä kertaa että hakemukset lähetetään sähköpostitse koronatilanteen takia.
Tämä helpottaa näyttelyraadin työtä siinä tapauksessa jos valintakokous tehdään etäältä.

Näyttelyhakemus

Näyttelyhakemus päivitetään tähän keväällä 2022.

Hakemukseen tulee liittää näyttelyhakulomakkeen lisäksi:

  • Näyttelysuunnitelma, josta käy ilmi tilan käyttö, mahdollinen näyttelyn teema ja esille tulevat teokset. Jos teokset eivät ole valmiina, työsuunnitelma riittää.
  • Taiteilijan tai taiteilijaryhmän ansioluettelo(t).
  • Portfolio tai kuvia/printtejä max 5 kpl. Linkki, USB-tikku tai DVD vain jos kyseessä on mediataideteos.

Huom. Yhdistä kaikki tiedostot yhdeksi pdf-tiedostoksi, ohjeet miten tämä tehdään löydät täältä.

Hakemusmateriaali palautetaan vain, jos mukaan on liitetty tarvittavilla postimerkeillä varustettu palautuskuori osoitetietoineen.

Valinnat tekee näyttelytoimikunta hakemusten perusteella. Toimikuntaan kuuluu kolme nykytaiteen ammattilaista sekä kulttuuripalveluiden edustajat. Valinnasta ei voi valittaa.

Porvoon Taidehalli

Näyttelytila pinta-alaltaan 183 m2 sijaitsee Taidetehtaan toisessa kerroksessa. Tilassa toimii myös kauppa, taidelainaamo Konsta, Yrjö A. Jäntin taidekokoelma ja mediataiteen näyttelytila Fikka. Näyttelyaika on kolme viikkoa, vuokra 500 euroa. Taidehalli ei peri myyntiprovisiota. Lisätietoa: Henrik Lindqvist, näyttelykoordinaattori / Porvoon Taidehalli, puh. 040 489 1610, henrik.lindqvist@porvoo.fi.

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Kappalaisentalo sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhassa Porvoossa Raatihuoneentorin laidalla. Gallerian pinta-ala on 100 m2 ja se jakautuu neljään valoisaan huoneeseen. Näyttelyaika on kolme viikkoa, vuokra 400 euroa. Galleria ei peri myyntiprovisiota. Lisätietoa: Sini Kallio, kulttuurikoordinaattori / Galleria Vanha Kappalaisentalo, puh. 040 676 3005, sini.kallio@porvoo.fi.

Porvoon palvelutalot

Porvoossa on 4 palvelutaloa ja yksi palvelukeskus, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia: Palomäen palvelutalo, Johanna-koti, Pääskypellon palvelukoti, Toukovuoren palvelukoti ja Omenamäen palvelukeskus. Näyttelytilat sijaitsevat palvelutalojen käytävätiloissa ja kohderyhmänä ovat palvelutaloissa asuvat ikäihmiset, heidän läheiset sekä henkilökunta. Näyttelyaika on kolme kuukautta ja taiteilijalle maksetaan 250 euron ripustuspalkkio. Näyttelystä ei peritä myyntiprovisiota.

Tutustu näyttelytiloihin

Taiteen edistämiskeskuksen kokoama näyttelytilaopas esittelee Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan alueen näyttelytiloja.
Uudenmaan näyttelytilaopas