Luonto

Luonnon sankarit esikoululaisille ja 3-5-vuotiaille

Luonto tarjoaa hyvät edellytykset toteuttaa varhaiskasvatussuunnitelman sekä esiopetuksen opetussuunnitelman tavoitteita. Kyse ei ole pelkästään luontokasvatuksesta, vaan toiminnan siirtämisestä ulos - luonnossa voi tehdä lähes kaikkea sitä, mitä on tapana tehdä sisällä.

Porvoon luontokoulu kutsuu lukuvuonna 2019-2020 kymmenen esiopetusryhmää mukaan Luonnon sankarit -yhteistyöhön. Luonnon sankareiden tavoitteena on tutkia ja käyttää lähiluontoa monipuolisena leikki- ja oppimisympäristönä. Luonnon sankarit -toiminta sopii kaikille kiinnostuneille ryhmille. Se on erityisen hyvä liikkeellelähtö ryhmille, jotka eivät ole aikaisemmin säännöllisesti retkeilleet. Luonnon sankareissa ryhmät saavat sekä luontokoululta että mukana olevilta ryhmiltä tukea. Toiminta on kaksikielistä.

Toiminta lukuvuonna 2019-2020 sisältää:

  • Neljä tapaamista: aloitus- ja lopetuskokous sekä kaksi kokemustenvaihtotilaisuutta.
  • Ryhmien omat retket kerran viikossa
  • Kaksi luontokoulun ohjaamaa retkeä
  • Tukimateriaalia luontokoululta

Kiinnostuneet esiopetusryhmät voivat ilmoittautua luontokoululle sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://peda.net/porvoo-borgå/mytagv/plk/vs perjantaihin 23.8. klo 16.00 mennessä.

Toimintaa suunnataan esiopetusikäisille ja 3-5 -vuotiaiden ryhmille vuorovuosina. Jotta mahdollisimman moni päiväkoti mahtuisi mukaan, voi toimintaan osallistua samana lukuvuonna ensisijaisesti vain yksi ryhmä päiväkotia kohden. Päiväkodit jotka eivät ole osallistuneet Luonnon sankareihin edeltävänä lukuvuonna ovat etusijalla. Paikat arvotaan, mikäli kiinnostuneita ryhmiä on enemmän kuin kymmenen.

Ensimmäinen kokous osallistuvien ryhmien henkilökunnalle pidetään torstaina 29.8. klo 14-16.

Lisätietoja: Pia Lindström, ympäristönsuojelu, Porvoon luontokoulu, Piispankatu 38, pia.lindstrom@porvoo.fi, p. 040 760 5520.

Porvoon luontokoulu