Porvoon kaupungin kulttuuriohjelma 2030

Kulttuuriohjelma määrittelee kaupungin kulttuuritoiminnan tavoitteet, päämäärät ja vision vuoteen 2030. Ohjelman laadinta käynnistyi keväällä 2020.

Ohjelmaa työstetään yhteistyössä kaupungin eri toimialojen, luovan alan ammattilaisten, elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin edustajien kanssa.

Tule mukaan työpajoihin 22.9. tai 23.9.

Ohjelman laadinta jatkuu syksyllä kaikille porvoolaisille avoimilla työpajoilla. Koronasta johtuen työpajat toteutetaan verkossa online-tilaisuuksina. Työpajoihin kutsutaan kehittämisestä kiinnostuneita asukkaita, taiteen ja kulttuurin ammattilaisia, muita luovien alojen toimijoita, yrittäjiä, kaupungin henkilöstöä ja päättäjiä. 

Tapahtuma koostuu mm. asiantuntijapuheenvuoroista, paneelikeskustelusta, osallistavasta työpajaosuudesta sekä taiteellisista sisällöistä. Sarjakuvataiteilija Kaisa Lekan livenä luomat kuvat kiteyttävät työpajassa käytyjä keskusteluja.

Tule rohkeasti mukaan, työpaja on erinomainen mahdollisuus osallistua ohjelman kehittämiseen ja vaikuttaa uuden kulttuuriohjelman painopisteisiin!

Ilmoittaudu mukaan su 20.9. mennessä

Työpajat järjestetään tiistaina 22.9. klo 18–20 ja keskiviikkona 23.9. klo 10–12. Ilmoita halukkuudestasi osallistua toiseen valittavina olevista työpajapäivämääristä. Ilmoittaudu valitsemaasi työpajaan täällä sunnuntaihin 20.9. mennessä:
Ilmoittaudu työpajaan

Työpajatyöskentely tapahtuu Zoom-ohjelmiston kautta. Työpajaan osallistumiseen tarvitaan tietokone ja nettiyhteys. Työpajaan liittyvää ohjelma ja ohjeistus lähetetään myöhemmin osallistujille sähköpostitse.

Työpajan ohjaa taiteilija-kehittäjä Krista Petäjäjärvi yhdessä aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kanssa. Työpaja on kaksikielinen. 

Kulttuuriohjelman laadinta on yhteistyötä

Ohjelman laadinta on kulttuuri-ja vapaa-aikapalveluiden vuosien 2020–2021 keskeisiä tavoitteita. Kulttuurityötä toteuttavat muun muassa kirjastot, kulttuuripalvelut, taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset kuten musiikkiopisto ja taidekoulu sekä vapaan sivistystyötä edustava kansalaisopisto. Lisäksi ohjelman laadinnassa ovat mukana kulttuurinen nuorisotyö ja liikuntapalvelut. Tärkeitä kumppaneita ovat myös koulutus- ja varhaiskasvatuspalvelut ja sosiaali- ja terveystoimi.

Ohjelmatyön aikana osallistetaan asukkaita, luovan alan toimijoita, järjestöjä, päättäjiä, yrittäjiä ja muita yhteistyökumppaneita. Työ käynnistyi keväällä tilannekartoituksella ja asiantuntijahaastatteluilla ja jatkuu syksyllä kyselyillä ja työpajoilla.

Kaupungin kulttuuripalvelut koordinoi kulttuuriohjelman laadintaa. Työpajojen ohjauksesta ja haastatteluista vastaa aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI.

Lisätietoja: 

Merja Kukkonen, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
Susann Hartman, kulttuuripalveluiden päällikkö