Siirry sisältöön

Lapsiperheiden luova lauantai x SKIDIT: Diskolaboratorio

  • 27.04.2024
  • 10:00 - 14:00
  • Taidetehdas
  • 0 €
  • Sopii kaikenikäisille - Passar alla åldrar

Lastenkulttuuritapahtuma Luova lauantai muuttaa Taidetehtaan diskolaboratorioksi

Lapsiperheiden keskuudessa suosion saavuttanut Luova lauantai-tapahtuma järjestetään Taidetehtaalla kolmatta kertaa 27. huhtikuuta klo 10-14. Maksuttoman tapahtuman teema on tänä vuonna diskolaboratorio. Diskolaboratorio levittäytyy lämpiöön ja Avanti-saliin, tuoden kivaa tekemistä taidevinkkelillä koko perheelle. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.

Diskolaboratoriossa liikutaan vapaasti, omassa tahdissa eri työpajapisteissä. Diskot Avanti-salissa klo 11, 12 ja 13.

Leikkisiä taidepajoja
Musiikkilaboratoriossa voit astua diskokoppiin testailemaan konemusiikkisoundeja ja äänittämään oman pätkäsi robottibiisiin. Lisäksi voit kuvata oman pätkäsi yhteiseen after movieen. Robopajassa tehdään oma robohahmo cooleista kierrätysmateriaaleista taiteilija Maria Sannin avustuksella. Oman lemmikkirobon voi vielä kuvauttaa osaksi yhteistä taidespektaakkelia Avanti-salissa, kun VJ Oka taikoo sen tanssimaan diskon näytöillä.

Diskolaboratorion tanssilattia innostaa oppimaan uusia diskomuuveja, nauttimaan musiikista ja tutkimaan liikettä jättiläisrobotin ohjaamana. Taidetehtaan tanssikoulun opettaja ja oppilaat tutustuttavat liikkeen maailmaan.

Diskolaboratorion vapaaehtoinen pukukoodi on ilo. Saat mielellään pukeutua vaatteisiin tai naamiaisasuun, joka tuo sinulle iloa ja innostaa leikkimään ja tanssimaan.

Ensimmäiselle 500 jaetaan diskolaboratorio-ilmapalloja!

Lisätietoa aistiyliherkille

Tapahtumassa on yleensä eniten osallistujia aamupäivällä, eli jos toivot hieman rauhallisempaa ympäristöä, suosittelemme että saavut kello 12 jälkeen. Tapahtumassa liikutaan valoisassa lämpiössä (luonnonvalo) ja pimennetyssä Avanti-salissa. Salissa on vilkkuvia valoja ja näyttöjä. Salissa on myös on teatteriusvaa.

Kulttuuripalvelut x SKIDIT
Tapahtuman järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Skidit-taidekollektiivin kanssa. Skidit-kollektiivi on järjestänyt poikkitaiteellisia elämyksiä lapsiperheille vuodesta 2010. Tapahtumien lisäksi kollektiivi suunnittelee toiminnallisia konsepteja, kuten tilapäisiä leikkipaikkoja ja installaatiomaisia oppimisympäristöjä.

Miira Holländer

Kulttuurituottaja, Lapset ja nuoret

Muita vastaavia tapahtumia