Siirry sisältöön

675-vuotiaassa Porvoossa uusia matkailuelämyksiä

Monelle jo tuttu matkailukaupunki Porvoo juhlii tänä vuonna 675-vuotista taivaltaan.

Monelle jo tuttu matkailukaupunki Porvoo juhlii tänä vuonna 675-vuotista taivaltaan.

Matkailijoiden kestosuosikit saavat rinnalleen uusia vetovoimaisia matkailukohteita ja matkailijan kannattaakin varata aikaa Porvooseen tutustumiseen ja jäädä kaupunkiin yöksi.

− Porvoo on hurmaava matkakohde ympäri vuoden. Tänä kesänä saamme nauttia tuttujen suosikkien lisäksi myös uusista elämyksistä. Matkustetaan myös kotimaassa terveysturvallisesti ja huomioidaan toisemme noudattamalla etäisyyksiä ja käsihygieniaa sekä toimimalla vastuullisesti koronasuositusten mukaisesti, kehottaa kaupungin matkailu- markkinointipäällikkö Sari Myllynen.

Iloisia uutisia makean ystäville

Tasavuosia Porvoossa juhlii tänä vuonna myös Brunberg, joka aloitti toimintansa 150 vuotta sitten. Herkkusuiden iloksi uusi tehtaanmyymälä avautuu Tarmolan kaupunginosaan makeistehtaan kylkeen kahden kilometrin etäisyydelle kaupungin keskustasta. Uudessa tehtaanmyymälässä on Brunbergin monipuoliselle tuotevalikoimalle tilaa yli 200 neliötä ja siellä voi seurata lasin takaa konvehtien valmistamista käsin. Tehtaanmyymälän luona on kaupunkipyöräpysäkki ja sinne on helppo pyöräillä kaupungin keskustasta.

− Tehtaanmyymälämme tulee olemaan jatkossakin yksi Porvoon suosituimmista käyntikohteista. Porvoon myymälöissämme on laaja valikoima myös sellaisia tuotteita, mitä ei ole muualta saatavissa. Sen lisäksi on tarjolla edullisia ns. kakkoslaadun eriä, mitkä kokonsa tai muotonsa vuosiksi eivät kelpaa tavalliseen myyntiin, vaikka maku on taatusti yhtä herkullinen, kertoo Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm. 

Tarmolaan on muuttanut myös Pieni Suklaatehdas, jonka kansainvälisestikin palkittuja tuotteita voi ostaa tehtaanmyymälästä.

Paljon enemmän kuin päiväkohde

Miniloma Porvoossa nostaa tunnelman arjen yläpuolelle. Majoitusvaihtoehtoja on pienistä intiimeistä bed & breakfast -kohteista tunnelmalliseen kartanomajoitukseen. Porvoon uusin hotelli Runo avautuu toukokuussa Vanhan Porvoon portilla. Uniikissa boutique-hotellissa on 56 huonetta ja vieraiden käytössä on kaikille avoimen Olohuoneen, Keittiön ja Baarin lisäksi ainutlaatuinen Mini Spa ullakolla.

− Runo Hotel Porvoo tulee nostamaan hotellielämyksen uudelle tasolle, kansainvälisiä markkinoita myöten. Tarjoamme uudenlaista, mutta lähestyttävää ja kodinomaista hotellielämystä skandinaavisessa maalaismodernissa design-ympäristössä. Historiallinen ja tarinoita puhkuva kiinteistömme tarjoaa myös palveluita muille kuin hotellivieraille. Runo Kitchen & Bar loihtii suomalaisista ruoka- ja juomaperinteistä modernisti inspiroituneita makuja, ullakon Runo Sauna & Spa hemmottelee Vanhan Porvoon kattojen yllä, sekä juhla- ja kokoustilamme muuntautuvat virtuaalisesta johtoryhmän kokouksesta perinteiseen häävastaanottoon, kuvailee Runo Hotel Porvoon toimitusjohtaja Erkka Hirvonen.

Tapahtumia ja aktiviteetteja moneen makuun

Aktiiviselle lomailijalle Porvoo näyttää parhaat puolensa jo ihan keskustan alueella. Keskustassa sijaitsevassa Kokonniemi Bike Parkissa sijaitsee suosittu alamäkipyöräilykeskus. Alueella sijaitsevasta Doinporvoo-vuokraamosta voi alamäki- ja sähköpyörien lisäksi vuokrata kajakkeja sekä sup-lautoja rentouttavaan melontaan Porvoonjoella.

Porvoonjoella risteillään Porvoo Linen jokisteilyillä ja laivasta on mukava seurata suositun jokirannan vilinää. Uusia kahviloita on jokirantaan tullut viime vuosina lisää. Tällä hetkellä joen Länsirannalle rakennetaan uutta puistoaluetta eli alueet viihtymiseen laajenevat. Saaristoon kannattaa suunnata omalla autolla ja tunnelmoida saaristolaisittain esimerkiksi lauantaisin Pellingin markkinoilla. Jo lossiylitys Pellinkiin on kokemus itsessään.

Raatihuoneentorilla on kesän aikana tarjolla uudenlaisia tapahtumia niin paikallisten kuin matkailijoidenkin iloksi.

− Raatihuoneentori muuttuu kesäkuukausina Vanhan Porvoon sykkiväksi sydämeksi. Tapahtumapäivinä kävijä voi tutustua paikallisiin käsityöläisiin, yksilöllisiin tuotteisiin sekä osallistua mielenkiintoisiin työpajoihin. Luvassa on musiikki- ja puhe-esityksiä, taidetta, historiaa, teatteria sekä Porvoon kuuluisia paikallisia herkkuja, kertoo Porvoon Museotori ry:n hallituksen jäsen Päivi Dietrich.

Porvoon 675-juhlavuoden tapahtumatarjontaan sisältyy mm. taidenäyttely Porvoon Triennaali, kaupunkitapahtuma Porvoon Päivät sekä Porvoon Kesäteatterin Juhlarevyy – Ilolla Porvoo 675 v. Kaikki tapahtumat järjestetään viranomaisten ajantasaisia ohjeistuksia noudattaen.

Porvoo Lokal -kuponkietuja matkailijoille

Liikkuvat matkailuneuvojat eli Porvoo Helpit palvelevat matkailijoita keskustan alueella kesäkuun alusta elokuun loppuun. Kesäinfo toimii Palvelupiste Kompassin (Rihkamatori B) yhteydessä ti-la klo 10–17. Porvoo Helpit jakavat matkailijoille Porvoo Lokal -kuponkivihkoa, jossa on etuja ja tarjouksia lähes kahdenkymmenen porvoolaisyrityksen tuotteisiin ja palveluihin.

Lisää ideoita ja vinkkejä kesän Porvoo-vierailulle
Kuvia ladattavissa mediapankista Porvoo – Mediabank