Siirry sisältöön

Anna joulumieltä vähävaraisille ja yksinäisille

Joulun lähestyessä monilla herää halu jakaa joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille tai yksinäisille vanhuksille. Ilahduttaa voi muun muassa lahjoituksilla, joulukukilla tai joulukorteilla.

Joulun lähestyessä monilla herää halu jakaa joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille tai yksinäisille vanhuksille. Ilahduttaa voi muun muassa lahjoituksilla, joulukukilla tai joulukorteilla.

Lahjakortti vähävaraisille helposti ja turvallisesti netin kautta
– Viime vuonna toteutimme yhdessä Porvoon suomalaisen seurakunnan kanssa ensimmäistä kertaa sähköisen keräyksen, eJoulupuu. Tämä tapa auttaa saavutti suuren suosion ja sitä kautta lahjoitettiin lähes 17 000 euroa porvoolaisten lasten ja nuorten hyväksi. Saimme myös paljon myönteistä palautetta lahjakorttien saajilta, iloitsee Porvoon kaupungin hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen.

 – Suosittelemme myös tänä vuonna, että perinteisten tavaralahjoitusten sijaan mahdollisimman moni antaisi lahjakortin sähköisesti eJoulupuu -palvelun kautta. Näin vältymme ylimääräisiltä kontakteilta tavaralahjoitusten vastaanotossa, ja pystymme myös vastaamaan entistä paremmin lahjan saajan tarpeisiin tai toiveisiin, palvelupäällikkö Kristina Huopalainen Porvoon kaupungilta kertoo.

Porvoolaisten vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria voi tänä vuonna auttaa lahjoittamalla sopivaksi katsomansa summan eJoulupuu -palvelun kautta. Vaihtoehtoina on verkkopankki tai MobilePay. Lahjoitetut varat muuntuvat paikallisten yritysten joululahjakorteiksi ja jaetaan perheille seurakuntien diakoniatyön ja kaupungin sosiaalitoimen kautta. Lahjoituksia voi tehdä 25.12.2021 asti osoitteessa: https://kotimaanapu.ekansio.com/joulupuu/ (valitse Porvoo). Yrityslahjoittajat voivat pyytää kirjanpitoon soveltuvan laskun osoitteesta ejoulupuu@kotimaanapu.fi.

Porvoon eJoulupuusta vastaa Kirkko Porvoossa ja Porvoon kaupunki on yhteistyössä mukana. Keräyksen hallinnollinen vastuu on Kotimaanavulla (keräyslupa RA/2020/639). Mukana on myös Joulupuu ry:n kautta Porvoon Nuorkauppakamari.   

Lahjoituksia voi edelleen myös toimittaa suoraan Perhekeskukseen, mutta asiasta on sovittava etukäteen toimistosihteeri Micaela Nordgrenin kanssa (puh. 040 4899 591, micaela.nordgren@porvoo.fi), täydentää Kristina Huopalainen.

Anna joulumieltä vanhukselle – osta joulukukka
Porvoossa voi lahjoittaa joulumieltä vanhukselle osallistumalla joulukukkakampanjaan 15.11.–12.12.2021. Kukat toimitetaan vanhuksille ennen joulua. Kampanja järjestetään jo viidennen kerran yhteistyössä kukkakauppiaiden kanssa.

Lahjoittaja valitsee kukkakaupassa haluamansa kukan ja yhdistää tämän joulukorttiin, joka löytyy kukkakaupassa. Kukan saa ostaa oman makunsa ja lompakkonsa mukaan.

– Kukkaa valitessa kannattaa muistaa, että kukat kestävät kuljetusta ja kylmyyttä eri tavoin. Kaikki eivät myöskään pidä vahvasti tuoksuvasta hyasintistä. Kukkakaupat neuvovat mielellään kukkien valinnassa, Petra Bärlund-Hämäläinen neuvoo.

Joulukukkakampanjan kukkakaupat:

  • Henriettan kukat, Jokikatu 37, puh. 040 587 1238
  • Porvoon Kukkapalvelu, Rauhankatu 25, puh. 019 582 600
  • Porvoon Kukkapalvelu, Näsinmäentie 5, puh. 019 585 060
  • Porvoon Kukkatalo, Puutarhakatu 9, puh. 019 582 948
  • S-garden, Aleksanterinkaari 1, puh. 010 765 9540
  • The Fancy Little Factory – Pieni Kukkatehdas, Tapani Löfvingin katu 7, puh. 044 982 7188

Joulupostia ikäihmiselle
Siskojen ja Simojen suosittu Joulupostia ikäihmisille -kampanja toteutetaan tänä vuonna toistamiseen Porvoossa.  Kampanja on käynnistynyt 8.11. ja jatkuu 7.12.2021 asti. Kaupunkilaiset voivat lähettää joulukortteja itselleen tuntemattomille kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Joulupostin voi lähettää osoitteella:

”Jouluposti”
Porvoon kaupunki/Omenamäen palvelukeskus*
Tulliportinkatu 4
06100 Porvoo.

Terveisensä voi käydä myös pudottamassa palvelukeskuksen pääoven kohdalla olevaan postilaatikkoon.