Siirry sisältöön

Anna joulumieltä vähävaraisille ja yksinäisille

Joulun lähestyessä monilla herää halu jakaa joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille tai yksinäisille vanhuksille. Ilahduttaa voi muun muassa lahjoituksilla, joulukukilla tai joulukorteilla.

Joulun lähestyessä monilla herää halu jakaa joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille tai yksinäisille vanhuksille. Ilahduttaa voi muun muassa lahjoituksilla, joulukukilla tai joulukorteilla.

– Koronatilanteen vuoksi kaupunki suosittelee vahvasti, että perinteisten tavaralahjoitusten sijaan mahdollisimman moni antaisi lahjakortin sähköisesti eJoulupuu -palvelun kautta. Näin vältytään ylimääräisiltä kontakteilta tavaralahjoitusten vastaanotossa, ja pystytään myös vastaamaan entistä paremmin lahjan saajan tarpeisiin tai toiveisiin, palvelupäällikkö Kristina Huopalainen kertoo.

Lahjakortti vähävaraisille helposti ja turvallisesti netin kautta

Porvoolaisten vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria voi tänä vuonna auttaa lahjoittamalla sopivaksi katsomansa summan verkkopankkinsa kautta eJoulupuu -palvelun kautta. Lahjoitetut varat muuntuvat paikallisten yritysten joululahjakorteiksi ja jaetaan perheille seurakuntien diakoniatyön ja kaupungin sosiaalitoimen kautta. Lahjoituksia voi tehdä 25.12.2020 asti osoitteessa: https://ejoulupuu.fi/ (valitse Porvoo). Yrityslahjoittajat voivat pyytää kirjanpitoon soveltuvan laskun osoitteesta info@kotimaanapu.fi .

Porvoon eJoulupuusta vastaa Kirkko Porvoossa ja Porvoon kaupunki on yhteistyössä mukana. Keräyksen hallinnollinen vastuu on Kotimaanvulla (keräyslupa RA/2020/639).

Lahjoituksia voi edelleen myös toimittaa suoraan Perhekeskukseen, mutta asiasta on sovittava etukäteen toimistosihteeri Micaela Nordgrenin kanssa (puh. 040 4899 591, micaela.nordgren@porvoo.fi), täydentää Kristina Huopalainen.

Anna joulumieltä vanhukselle – osta joulukukka

Porvoossa voi lahjoittaa joulumieltä vanhukselle osallistumalla joulukukkakampanjaan 21.11.–13.12.2020. Kukat toimitetaan vanhuksille ennen joulua. Kampanja järjestetään jo neljännen kerran yhteistyössä kukkakauppiaiden kanssa.

Lahjoittaja valitsee kukkakaupassa haluamansa kukan ja kampanjaan ilmoitetun ikäihmisen, jolle haluaa toivottaa hyvää joulua. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät toisilleen tuntemattomina. Lähetyksen saajien etunimi on kirjoitettu valmiiksi kortteihin, jotka ovat suomen- tai ruotsinkielisiä saajan äidinkielen mukaan. Kukan saa ostaa oman makunsa ja lompakkonsa mukaan.

– Kukkaa valitessa kannattaa muistaa, että kukat kestävät kuljetusta ja kylmyyttä eri tavoin.  Kukkakaupat neuvovat mielellään kukkien valinnassa, Petra Bärlund-Hämäläinen neuvoo.

Joulukukkakampanjan kukkakaupat:

  • Henriettan kukat, Jokikatu 37, puh. 040 587 1238
  • Porvoon Kukkapalvelu, Rauhankatu 25, puh. 019 582 600
  • Porvoon Kukkapalvelu, Näsinmäentie 5, puh. 019 585 060
  • Porvoon Kukkatalo, Puutarhakatu 9, puh. 019 582 948
  • S-garden, Aleksanterinkaari 1, puh. 010 765 9540
  • The Fancy Little Factory – Pieni Kukkatehdas, Tapani Löfvingin katu 7, puh. 044 982 7188

Joulupostia ikäihmiselle

Siskojen ja Simojen suosittu Joulupostia ikäihmisille -kampanja toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Porvoossa.  Ajalla 16.11.–11.12. kaupunkilaiset voivat lähettää joulukortteja itselleen tuntemattomille kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Joulupostin voi lähettää osoitteella:

”Jouluposti”
Porvoon kaupunki/Omenamäen palvelukeskus*
Tulliportinkatu 4
06100 Porvoo.

Terveisensä voi käydä myös pudottamassa palvelukeskuksen pääoven kohdalla olevaan postilaatikkoon. 

Lisätietoja:
Kristina Huopalainen, palvelupäällikkö (lapsiperheet)
kristina.huopalainen@porvoo.fi

Petra Bärlund-Hämäläinen, hyvinvointikoordinaattori (joulukukka ja jouluposti)
puh. 0400 186 818
petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi 

Pasi Nieminen, diakoniajohtaja, Porvoon suomalainen seurakunta (eJoulupuun avun kohdentumisesta) 
puh. 0400 599 414
pasi.j.nieminen@evl.fi

Ilkka Kalmanlehto, tuottaja, Kirkkopalvelut (Kotimaanapu, eJoulupuu)
puh. 050 330 9308

Eero Väisänen, toiminnanjohtaja, Siskot ja Simot ry
eero.vaisanen@siskotjasimot.fi
puh. 050 545 3145