Siirry sisältöön

Anssi Kasitonnin lyhytelokuvia Galleria Fikassa

Anssi Kasitonni on palkittu monialataiteilija, joka on tunnettu niin kuvanveistäjänä, lyhytelokuvistaan, musiikistaan että piirustuksistaan.

Anssi Kasitonni on palkittu monialataiteilija, joka on tunnettu niin kuvanveistäjänä, lyhytelokuvistaan, musiikistaan että piirustuksistaan.

Galleria Fikassa on katsottavissa 30. elokuuta asti kaksi Anssi Kasitonnin videoteosta: Sakke (2018) ja Saladdin Castique (2018).

Kasitonnin elokuvat käsittelevät ikivanhoja kysymyksiä, jotka liittyvät moraaliin, rakkauteen, kuolemaan ja sukupolvien välisiin kuiluihin. Ideat ovat eeppisiä ja elokuvat kotimaisia. Lyhytelokuvat syntyvät Kasitonnin omalla maatilalla Sahalahdella. Hänen elokuvansa luovat oman maailmansa, joka kertoo jotain oleellista meistä itsestämme, kuvataan Kasitonnia AV-arkin sivuilla www.av-arkki.fi/fi/artists/anssi-kasitonni/

Sakke ja Saladdin Castique

Kummatkin Fikassa nähtävissä olevat lyhytelokuvat ovat valmistuneet vuonna 2018. Sakke on lyhytelokuva maailman ensimmäisestä kauko-ohjattavasta lumilautailijasta. Teos noudattaa lumilauta- ja skeittileffoista tuttua kaavaa. Poikkeuksena on, että hahmo on noin 20 cm korkea. Elokuvan kesto on n. 8 minuuttia.

Saladdin Castique on lyhytelokuva marjanpoimijasta, joka löytää metsästä salaatinkastikepullon ja sieltä pullon hengen. Pullon henki antaa miehelle kolme toivetta. Miehen toiveet ovat melko perinteisiä, mutta hän käyttää jatkuvasti törkeää kieltä, jota henki kyllästyy kuuntelemaan ja lopuksi mies saa opetuksen. Elokuvan kesto 5:40 minuuttia.

Porvoon Taidehalli & Fikka –30.8.2020
ti-pe klo 9–16, la-su klo 11–16. Vapaa pääsy.
Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo
taidehalli@porvoo.fi
puh. 040 730 9273