Hoppa till innehåll

Anssi Kasitonnis kortfilmer visas i Galleri Fickan i augusti

Anssi Kasitonni är en prisbelönt mångkonstnär som är känd både för sina skulpturer, sina kortfilmer, sin musik och sina teckningar.

Anssi Kasitonni är en prisbelönt mångkonstnär som är känd både för sina skulpturer, sina kortfilmer, sin musik och sina teckningar.

I Galleri Fickan kan man fram till den 30 augusti se två videoverk av Anssi Kasitonni: Sakke (2018) och Saladdin Castique (2018).

Kasitonnis filmer behandlar urgamla frågor om moral, kärlek, död och klyftor mellan generationerna. Idéerna är episka och filmerna inhemska. Kortfilmerna görs på Kasitonnis egen gård i Sahalax. Hans filmer skapar en egen värld som berättar något väsentligt om oss själva, sägs det om Kasitonni på AV-arkkis webbsidor 

Sakke och Saladdin Castique

Båda kortfilmerna som visas i Fickan blev klara år 2018. Sakke är en kortfilm om världens första fjärrstyrda snowboardåkare. Filmen följer ett mönster som är bekant från snowboard- och skateboardfilmer. Skillnaden är att huvudpersonen är ca 20 cm lång. Filmen är ca 8 minuter lång.

Saladdin Castique är en kortfilm om en bärplockare som hittar en salladsdressingsflaska i skogen. I flaskan finns en ande, som beviljar mannen tre önskningar. Mannens önskningar är ganska traditionella, men han använder hela tiden ett fult språk. Till slut tröttnar anden på det och mannen får sig en läxa.  Filmen är 5:40 minuter lång.

Borgå Konsthall & Fickan –30.8.2020
tis.–fre. kl. 9–16, lör.–sön. kl. 11–16
Fritt inträde.
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1, Borgå 
taidehalli@porvoo.fi
tfn 040 730 9273.