Siirry sisältöön

Bänditilojen vuokrasopimus Linnanmäellä päättyy vuoden lopussa – uudet tilat tervetulleet

Nuorisopalveluiden Linnanmäen vedenottamolla sijaitsevien bändien treenitilojen vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa. Porvoon vesi käynnistää vedenottamolla vanhan öljylämmityksen muutostyöt, ja rakennustöiden vuoksi rakennus on tyhjennettävä.

Nuorisopalveluiden Linnanmäen vedenottamolla sijaitsevien bändien treenitilojen vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa. Porvoon vesi käynnistää vedenottamolla vanhan öljylämmityksen muutostyöt, ja rakennustöiden vuoksi rakennus on tyhjennettävä.

Nuorisopalvelut on yhdessä kaupungin toimitilajohdon kanssa etsinyt korvaavia tiloja, mutta toistaiseksi tuloksetta. Bändit voivat treenata 6. joulukuuta saakka, jonka jälkeen tilat joudutaan tyhjentämään ja siivoamaan.

 – Linnanmäen bänditilat ovat palvelleet loistavasti nuorten tarpeita. Kiitos Porvoon vedelle loistavasta yhteistyöstä, nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama toteaa.

Muutostöiden ja uusien raakavesilinjojen rakentamisen aiheuttamien rakennustöiden vuoksi rakennus on tyhjennettävä eikä työmaa-alueella ole enää turvallista liikkua.

– Linnanmäen saneerauksia on siirretty melkein kahdella vuodella ja vuokrasopimusta jatkettu, jotta bändeille olisi löytynyt korvaavat tilat. Linnamäen vedenottamolla on jo aiemmin purettu osittain mm. betonisia suodatusaltaita, minkä takia rakennus ei enää ole muutoinkaan turvallisuuden kannalta turvallinen paikka bändeille tai muulle vesilaitostoiminnan ulkopuoliselle toiminnalle, Porvoon veden toimitusjohtaja Elina Antila toteaa.

Mahdollisista tiloista voi olla yhteydessä nuorisopalveluihin

Nuorisopalvelut kunnosti bändeille treenitilat Porvoon veden hallinnoimaan kiinteistöön Linnanmäen vedenottamolle vuonna 2003. Tiloja on vuokrattu ensisijaisesti 15–29-vuotiaille porvoolaisille nuorille. Tiloja on vuokrattu myös vanhemmille, mikäli niitä on ollut vapaana.

– On erittäin tärkeää, että nuorille löytyisi treenaamiseen uudet tilat mahdollisimman pian. Vaikka emme heti saisi yhtenäisiä bänditiloja, voisi vaihtoehtona olla, että tarjoaisimme myös yksittäisiä treenikämppiä eri kiinteistöjen yhteydessä. Mikäli tällaisia vaihtoehtoja tulee eteen, saa niitä mielellään ehdottaa meille nuorisopalveluihin, Jorkama sanoo.

Nuorisotila Zentrassa on musiikkitila Soundi, jota nuorisopalvelut tulee tarjoamaan vaihtoehtoiseksi treenitilaksi.

– Tila sisältää valmiiksi soittimia, joita saa käyttää. Mutta valitettavasti emme pysty siihen yhteyteen tarjoamaan säilytystiloja bändikamoille, Jorkama sanoo.

Zentran Soundin tilasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä nuorisotyöntekijä Lasse Yrjölään.