Siirry sisältöön

Digitaitoihin tarjolla tukea ja ohjausta, alkuun etänä

Uusien ja usein muuttuvien digilaitteiden ja -palveluiden käyttöön on tukea Porvoossa saatavilla – kansalaisopisto ja kirjasto auttavat kaikenikäisiä, ja kaupunki auttaa yhteistyössä ENTER ry:n kanssa senioreita.

Uusien ja usein muuttuvien digilaitteiden ja -palveluiden käyttöön on tukea Porvoossa saatavilla – kansalaisopisto ja kirjasto auttavat kaikenikäisiä, ja kaupunki auttaa yhteistyössä ENTER ry:n kanssa senioreita.
– Digitaitoa voi pitää yllä ilmoittautumalla mukaan tietoiskuille ja etätukea voi myös varata kansalaisopistolta ja ENTERiltä. Ilmoitamme heti, kun kasvotusten tapahtuva kansalaisopiston Digi-help eli maksuton drop-in digineuvonta, kirjaston opastukset sekä ENTERin digiopastukset voivat taas käynnistyä, toteaa hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen.
– Porvoossa ENTER ry:n vapaaehtoiset opastivat yhteensä 110 senioria syksyllä syyskuun ja joulukuun välillä. Kevään suunnitelmat Omenamäen ja Kevätkummun kirjaston opastusten osalta ovat jo valmiina odottamassa sitä, että kasvotusten tapahtuva digiopastus voi taas käynnistyä, kertoo Petra Bärlund-Hämäläinen.
Kansalaisopiston Digi-tuki etänä ja Digi-Help ovat osallistujille ilmaisia Opetushallituksen Aika digittää-hankkeen rahoituksen ansiosta. Näitä voi myös seurata Facebookissa sivulla Aika digittää/Digidags.

Digiloikkaa kanssamme – etäluennot kaikille kiinnostuneille järjestetään kerran kuukaudessa. Luennot järjestetään yhteistyössä Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen ja ”Aika digittää” -hankkeen kanssa.
Ilmoittautuminen etukäteen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/porvoo tai puhelimitse numerossa 040 489 9677.
• ma 31.1. klo 10–11 Kuvien lataaminen puhelimesta tietokoneelle.
• ma 7.3. klo 10–11 Google Kuvat
• ma 4.4. klo 10–11 Google Meet
• ma 2.5. klo 10–11 WhatsApp
• ma 16.5. klo 10–11 Pilvipalvelut

Etädigituki tiistaisin klo 12–14 (24.5.2022 asti). Varaa neuvonta-aikaa tekstiviestillä numeroon puh. 040 728 1131.
Kirjoita viestiin: ajanvaraus, Porvoo, oma nimi. Saat digineuvontaa puhelimitse omien tarpeittesi mukaan. Järjestämme etädigitukea 20 min/henkilö/kerta. Opettajana Tarja Ekholm.
• ENTER:in etäopastukset pyydetään: www.entersenior.fi/opastus/etaopastus -sivun kautta.
• ENTERin etätietoiskuista löytyy lisää tietoa www.entersenior.fi/tapahtumat ja sitä kautta myös ilmoittaudutaan mukaan.