Siirry sisältöön

Ensilumenladun rakentamiseen avustusta aluehallintovirastolta

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt Porvoon kaupungin Liikuntapalveluille 60 000 euroa Kokonniemen ensilumenladun rakentamiseen.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt Porvoon kaupungin Liikuntapalveluille 60 000 euroa Kokonniemen ensilumenladun rakentamiseen.

Kokonniemen liikuntakeskuksen yhteyteen on tarkoitus rakentaa 950 metrin pituinen ensilumenlatu nykyistä kuntoratapohjaa hyödyntäen.

– Tämä on hieno asia ja todella hyvä uutinen tähän koronan sävyttämän ajan keskelle. Avustuksen turvin voimme käynnistää hankkeen, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström sanoo.

– Olemme todella iloisia tästä tukipäätöksestä. Ensilumenladun valmistuttua voimme taas palvella porvoolaisia liikkujia ja urheilijoita entistä paremmin ja monipuolisemmin, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

Kokonniemen ensilumenladun rakennustyöt käsittävät muun muassa nykyisen kuntoratapohjan levennyksen, joka mahdollistaa kaksisuuntaisen hiihdon. Reitin varrelle asennetaan uudet led-valaisimet ja opasteet. Lisäksi lumitykeille rakennetaan vesiputkilinjasto ja sähkökaapelointi.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat arviolta 215 000 euroa. Ladulle pääsee hiihtämään syksyllä, mikäli rakennustyöt etenevät aikataulun mukaisesti.

Urakoitsijan valinta-asiaa käsitellään seuraavassa sivistyslautakunnan kokouksessa.