Hoppa till innehåll

Regionförvaltningsverket ger bidrag till byggande av ett förstasnöspår

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har beviljat Borgå stads idrottstjänster 60 000 euro för byggande av ett förstasnöspår i Kokon.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har beviljat Borgå stads idrottstjänster 60 000 euro för byggande av ett förstasnöspår i Kokon.

I anslutning till Kokon idrottscentrum ska det byggas ett 950 meter långt förstasnöspår genom att utnyttja motionsslingans botten. 

– Det här är en fin sak och en verkligt bra nyhet vid denna coronapräglade tid. Med hjälp av bidraget kan vi påbörja projektet, säger chefen för idrottstjänster Per Högström.

– Vi är verkligen glada över detta bidragsbeslut. Efter att förstasnöspåret har blivit färdigt kan vi åter betjäna idrottare och andra som rör sig i Borgå allt bättre och mångsidigare, berättar bildningsdirektör Sari Gustafsson.

Byggarbeten av förstasnöspåret i Kokon omfattar bl.a. en breddning av den nuvarande bottnen för motionslingan, så att skidåkning i två riktningar blir möjlig. Längs rutten monteras nya diodarmaturer och vägskyltar. För snökanoner byggs ett vattenrörnätverk och elkablar.

Projektets totalkostnad är uppskattningsvis 215 000 euro. På spåret kan man åka skidor på hösten, om byggarbeten avancerar enligt tidsplanen.

Valet av en entreprenör behandlas vid bildningsnämndens nästa möte.