Siirry sisältöön

Ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin idea toteutumassa – lapsiperheiden ruoanlaittotreffit alkavat

Porvoon kansalaisopisto on toteuttamassa osallistuvan budjetoinnin kautta saatua ideaa ”Hyvinvoivat porvoolaiset vanhemmat ja pikkulapset” järjestämällä loppusyksyn aikana lapsiperheiden ohjattuja ruoanlaittotapaamisia. Tapaamisissa opitaan valmistamaan edullista ja hyvää lastenruokaa sekä arkiruokaa lapsiperheille.

Pieni lapsi ruokapydässä.

Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti kotihoidossa olevat lapset ja heidän vanhempansa.
Ensimmäiset tapaamiset ovat 6.11. ja 20.11. klo 11–14 ydinkeskustassa (Marthalokalen, Lundinkatu 10). Opetuskeittiöön mahtuu kerrallaan vain 10 kokkaajaa, ja siksi tapahtumiin pyydetään ilmoittautumaan kansalaisopiston kurssijärjestelmän kautta.

Keittiön vieressä samoissa tiloissa on 20 hengen kokoushuone, jossa kokkaamiseen osallistumattomat perheenjäsenet mahtuvat hyvin oleilemaan. Tapaamiset ovat osallistujille maksuttomia, niiden kustannukset katetaan osallistuvan budjetoinnin määrärahasta.

Alkuperäinen osallistuvan budjetoinnin kautta jätetty idea sisälsi ruoanlaittotapaamisten lisäksi myös liikunnallista ohjelmaa. Kaupunki järjestää jo nykyisellään (ohjattujen liikuntaryhmien lisäksi) drop in -tyyppisen liikuntamaailman joka sunnuntai Kokonhallilla klo 10–12 sekä miniliikuntamaailman Kevätkummun Kanteletalossa joka tiistai ja torstai klo 9–10.30.

Pienlapsiperheitä suositellaan lämpimästi hakeutumaan näihin tapahtumiin yhdessä liikkumisen ilon ja vertaisryhmäkontaktien löytämiseksi.