Hoppa till innehåll

Nu ska den första av idéerna från den deltagande budgeteringen förverkligas – matlagningsträffar för barnfamiljer startar

Borgå medborgarinstitut förverkligar en idé från stadens deltagande budgetering ”Välmående föräldrar och småbarn i Borgå” genom att ordna handledda matlagningsträffar för barnfamiljer under senhösten. Under träffarna lär man sig tillreda billig och god barnmat samt vardagsmat för barnfamiljer.

Pieni lapsi ruokapydässä.

Målgruppen är i första hand barn som vårdas hemma och deras föräldrar.
De första träffarna är den 6 november och 20 november kl. 11–14 mitt i centrum (Marthalokalen, Lundagatan 10). Köket har endast plats för 10 kockar åt gången, så vänligen anmäl dig till evenemangen via medborgarinstitutets kurssystem.

Bredvid köket finns ett mötesrum för 20 personer, där familjemedlemmar som inte deltar i matlagningen kan tillbringa tiden. Träffarna är kostnadsfria för deltagarna, och kostnaden täcks av budgeten för deltagande budgetering.

Den ursprungliga idén, som lades fram genom deltagande budgetering, omfattade inte bara matlagningsträffar utan även motion. Staden organiserar redan (utöver de guidade motionsgrupperna) en dropp in-idrottsvärld varje söndag i Kokonhallen kl. 10–12 och en mini-idrottsvärld i Kantelehuset i Vårberga varje tisdag och torsdag kl. 9–10.30.

Familjer med små barn rekommenderas varmt att komma till dessa evenemang för att få uppleva glädjen i att röra på sig tillsammans och för att hitta kamratkontakter.