Siirry sisältöön

Esitys: Henkilöstöä palkitaan 200 euron motivaatiolisällä tai virikeseteleillä 

Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 28. maaliskuuta kaupungin henkilöstön palkitsemista.

Esitys on, että kaupungin työntekijät palkitaan joko 200 euron motivaatiolisällä tai 200 euron edestä virikeseteleillä. 

– Koronaepidemian pitkittyminen, hyvinvointialueen perustaminen ja haasteet henkilöstön saatavuudessa ovat edelleen kuormittaneet henkilöstöä vuonna 2021. Henkilöstö on osoittanut muutoskykynsä, joustavuutensa ja sopeutuvuutensa poikkeuksellisessa toimintaympäristössä. Porvoon kaupunki haluaa palkita henkilöstöään arvokkaasta työpanoksesta, hyvästä tiimityöstä ja sitoutuneisuudesta, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo. 

Palkitseminen koskisi kaikkia, joiden palvelussuhde on ollut voimassa yhtenä tai useampana jaksona yhteensä vähintään kuukauden ajan ajalla 1.1.2021 – 31.12.2021 ja joilla on palvelussuhde voimassa 30.4.2022. 

Kaupungilla on noin 3700 työntekijää. Jos koko henkilöstö valitsee 200 euron virikesetelit, on kustannus kaupungille 740 000 euroa. Jos koko henkilöstö valitsee 200 euron motivaatiolisän, on kustannus kaupungille sivukuluineen noin 1 000 000 euroa.  

– Viime vuonna henkilöstöä palkittiin joko ylimääräisellä vapaapäivällä tai virikeseteleillä. Ylimääräinen vapaapäivä oli suosittu ja paikallaan monelle raskaan vuoden jälkeen. Vapaapäivistä johtuva sijaistarve osoittautui kuitenkin haastavaksi järjestää aloilla, joissa henkilöstövaje on ennestäänkin haastavaa. Lisäksi henkilöstön edustajat ovat usein toivoneet, että palkitseminen olisi rahallista, henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari kertoo.