Siirry sisältöön

Gospelia aitoon New Orleansin tapaan Porvoon tuomiokirkossa

Porvoon tuomiokirkossa kajahtaa torstaina 25.11.2021 aito perinteinen gospel-musiikki, kun sen arvostettu taitaja Gregg Stafford tulee suoraan New Orleansista konsertoimaan hengellisen jazz-bluesin toivon sanomaa.

Porvoon tuomiokirkossa kajahtaa torstaina 25.11.2021 aito perinteinen gospel-musiikki, kun sen arvostettu taitaja Gregg Stafford tulee suoraan New Orleansista konsertoimaan hengellisen jazz-bluesin toivon sanomaa.

Stafford vieraili edellisen kerran Porvoossa kolme vuotta sitten. Silloin tuomiokirkon runsaslukuinen yleisö toivoi uusintakonserttia. Yhdysvaltain ja Suomen viranomaisten asettamat koronarajoitukset ovat kuitenkin estäneet esiintymisen järjestämisen aiemmin.

Tuomiokirkon marraskuisessa konsertissa Gregg Staffordin kanssa esiintyy suomalainen jazz-laulajatar Reine Rimón. Säestäjänä on laulajattaren orkesteri Hot Papas Jazz Band.

Porvoossa nykyisin asuva Rimón on orkestereineen esiintynyt Staffordin kanssa Suomessa jo 35 vuoden ajan, mm. useita kertoja Pori Jazz -festivaaleilla ja lukuisissa gospel-kirkkokonserteissa.

Porvoon tuomiokirkon konsertin ohjelmisto koostuu alkuperäisestä hengellisestä gospel-musiikista, joka on syntynyt runsaat sata vuotta sitten, samoihin aikoihin kuin jazz. Gospel on kristillistä, väkevän tunnustuksellista musiikkia. Se kuuluu tänäkin päivänä baptistien, Yhdysvaltain suurimman protestanttisen kirkon, jumalanpalveluksiin keskeisenä musiikkina samaan tapaan kuin meillä virret.

Konsertissa kuullaan monia suomalaisille tuttuja hengellisiä lauluja – kuten Amazing Grace, Down By The Riverside ja When The Saints Go Marching In – niiden perinteisimmässä muodossaan. Ohjelmistossa on myös varhaisia, hartaita blues -kappaleita.

Traditional New Orleans Gospel
Gregg Stafford and Reine Rimón & Hot Papas Jazz Band: Kimmo Leppälä (klarinetti ja saksofonit), Matti Iiramo (pasuuna), Jukka Järvelä (banjo), Robert de Godzinsky (piano), Ilkka Leppälä (kontrabasso) ja Alpo Collanus (rummut).

to 25.11.2021 klo 19, Porvoon tuomiokirkko

Liput: Ennakko: www.livet.io sekä tuntia ennen ovelta

 Järj. Porvoonseudun musiikkiopisto, Borgå svenska domkyrkoförsamling