Siirry sisältöön

Haluatko vaikuttaa? Asetu ehdolle nuorisovaltuustoon

Marraskuussa valitaan uudet jäsenet Porvoon nuorisovaltuustoon (Nuva) kaudelle 1.1.2023–31.12.2024. Vaaleissa valitaan 24 valtuutettua ja 10 varavaltuutettua. Ehdolle voivat asettua kaikki 2004–2009 syntyneet porvoolaiset nuoret.

Nuorisovaltuusto.

Ehdokkaaksi voi asettua 28. lokakuuta asti täyttämällä lomakkeen, jonka saa oman koulun kansliasta tai kaupungin nuorisotilalta (keskustan Zentra, Gammelbackan Kertsi ja Kevätkummun Nuokka). Lomake palautetaan joko omaan kouluun tai nuorisotilalle.
Nuorisovaltuusto on tärkein nuoria edustava elin
Nuorisovaltuustovaaleissa äänioikeus on porvoolaisnuorilla, jotka ovat syntyneet 2004–2009. Äänioikeutettu voi kuulua vain yhteen valitsijayhdistykseen ja asettua ehdokkaaksi vain omassa vaalipiirissään.
– Nuorisovaltuusto on tärkein nuoria edustava elin Porvoossa. Nuorisovaltuustossa on mahdollisuus tutustua päätöksentekoon ja oppia lisää kuntapolitiikasta. Nuorisovaltuusto on edustettuna kaupunginvaltuustossa, lautakunnissa sekä monissa työryhmissä, joissa Nuvan edustajat tuovat nuorien mielipiteet esille, kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ronja Flykt.
– Nuorisovaltuuston toiminta on monipuolista: kokoustamme, järjestämme tapahtumia, kirjoitamme kannanottoja ja lehtikirjoituksia. Nuvaan voi hakea mukaan, vaikka ei ole kokemusta politiikasta tai päätöksenteosta. Nuorisovaltuusto on tiimi, jossa jokainen voi olla oma itsensä, saada ystäviä ja syventää omaa yhteiskunnallista kiinnostustaan, lisää Flykt.


Vaalipiirinä toimii oma oppilaitos


Vaalipiireinä toimivat oppilaitokset, ja oman oppilaitoksen opiskelijat voivat äänestää ehdokasta omasta koulustaan. Vaalipiirejä on kaiken kaikkiaan kymmenen: Linnajoen koulu, Pääskytien koulu, Albert Edelfeltin koulu, Lyceiparkens skola, Strömborgska skolan, Borgå gymnasium, Linnakosken lukio, Careeria, Prakticum sekä vaalipiiri muut, johon kuuluvat muualla opiskelevat porvoolaiset nuoret sekä ei-opiskelevat porvoolaiset.
Paikat jakautuvat seuraavasti: Linnajoen koulu 3, Pääskytien koulu 3, Albert Edelfelt 2, Lyceiparkens skola 2, Strömborgska skolan 2, Borgå gymnasium 2, Linnakosken lukio 3, Careeria 3, Prakticum 2, muut 2.
Kymmenen varajäsentä ovat kaikkien vaalipiirien yhteisiä, ja heidän järjestyksensä perustuu ehdokkaan saamaan suhteelliseen äänimäärään omassa vaalipiirissään.
Vaaliaikataulu:

  • Ilmoittautumisaika ehdokkaaksi 3.10.–28.10.
  • Vaali-info uusille hakijoille 31.10. klo 16 nuorisotila Zentra
  • Ennakkoäänestys 7–11.11 nuorisotiloilla
  • Vaalipäivä kouluissa 17.11.
Petra Backman

Nuorisotyöntekijä

petra.backman2@porvoo.fi +358 40 138 9440