Siirry sisältöön

Hiihtäjät pääsevät tiistaina Kokonniemen ensilumenladun lumetetulle osuudelle – latua valmiina noin 600 metriä

Porvoon kaupungin liikuntapalvelut on saanut valmiiksi Kokonniemen ensilumenladun rakennustyöt. Latua on lumetettu viime viikon aikana ja lumetus jatkuu vielä viikolla.

Porvoon kaupungin liikuntapalvelut on saanut valmiiksi Kokonniemen ensilumenladun rakennustyöt. Latua on lumetettu viime viikon aikana ja lumetus jatkuu vielä viikolla.

Lumipeitteistä latua on tällä hetkellä noin 600 metrin verran 1,6 kilometrin mittaisella ladulla.

– Hiihtäjät pääsevät tiistai-iltana kello 20 ladun valmiiksi lumetetulle osuudelle. Hiihtää voi sekä perinteisellä että vapaalla, kertoo liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström.

Koko latu on hiihdettävässä kunnossa perjantaina 3.12. klo 12 alkaen.

Ensilumenlatu on rakennettu Kokonniemen liikuntakeskuksen viereiselle kuntoradalle. Reitti on osittain kaksisuuntainen ja sisältää ylä- ja alamäkiä. Laduilla voi edetä sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä.

– Tämä on todella odotettu lisä Porvoon kaupungin tarjoamiin liikuntapalveluihin, toteaa Per Högström.

Ensilumenladulle rakennettiin noin 1 000 metriä vesi- ja sähkölinjaa, jotka kaivettiin maan alle. Tämä mahdollistaa lumen teon suoraan latupohjalle, mikä nopeuttaa ladun valmistumista.

 – Myös kuntoradan valaistusta parannettiin muuttamalla vanha ilmakaapelointi maakaapeliin sekä vaihtamalla valaisimet uusiin energiatehokkaisiin led-valaisimiin. Töiden yhteydessä levennettiin hieman myös kuntoratapohjaa, jotta se jatkossa soveltuisi paremmin niin perinteisen kuin vapaan tyylin hiihtoon, kertoo liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen.

Rakennustyön pääurakoitsijana oli Porvoon Paalurakenne Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset olivat arviolta 215 000 euroa. Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle 60 000 euroa.

Hiihtäjien pysäköinti on järjestetty Uusimaa-areenan parkkipaikan jälkeiselle pysäköintialueelle, josta pääsy ladulle.