Siirry sisältöön

Jalkakäytävän ja pelastusteiden talvikunnossapito kuuluu kiinteistölle 

Muistathan, että jalkakäytävän talvikunnossapito kuuluu kiinteistölle. Kaupungin vastuu on puolestaan kadun ja pyörätien tai yhdistetyn jalankulku- pyörätien talvikunnossapito.  

Ethän myöskään kolaa tai auraa lunta pihaltasi naapurin tontille, kadulle tai kaupungin puistoalueelle. Katualueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on määritelty laissa.

– Kadulla ei voi varastoida lunta. Jos lumikasat eivät mahdu omalle tontille, ne pitää ajaa kaupungin lumenkaatopaikalle. Tontin- ja kiinteistön haltijoiden kannattaa sopia yhdessä urakoitsijan kanssa lumenajosta lumenkaatopaikalle, kertoo katutarkastaja Torbjörn Karlsson.  

Porvoon lumenkaatopaikka sijaitsee Hornhattulassa.  

Voit pyytää kaupungilta siirtokehotusmerkkejä ajoneuvojen siirtämistä varten, jos et muuten pääse poistamaan lumikasoja. Palvelu on ilmainen taloyhtiöille.

Pelastustiet ratkaisevan tärkeitä

Tontinhaltijana vastaat myös tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta. Pelastustiet on tärkeä pitää avoinna. Pelastustietä pitkin hälytysajoneuvot pääsevät riittävän lähelle rakennusta onnettomuuden sattuessa. Lisäksi paloautojen on päästävä tarpeeksi lähelle sammutusveden lisäsyöttöpaikkoja.

– Onnettomuustilanteessa jokainen paloauton tai ensihoitoyksikön perille saapumista viivästyttävä minuutti voi olla ratkaiseva. Siksi kiinteistöjen pelastusteiden kunnossapidosta tulee huolehtia erityisen hyvin etenkin talvella, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kynsijärvi kertoo.