Siirry sisältöön

Jännittävätkö sosiaaliset tilanteet?

Porvoon Ohjaamossa käynnistyy maaliskuussa ryhmä 17–29-vuotiaille nuorille, joita häiritsee arjessa koettu jännittäminen.

Porvoon Ohjaamossa käynnistyy maaliskuussa ryhmä 17–29-vuotiaille nuorille, joita häiritsee arjessa koettu jännittäminen.

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa, ja se pidetään kerran viikossa iltaisin Ohjaamossa tilan sulkeuduttua muulta väeltä. Ryhmään mahtuu kahdeksan nuorta, ja siinä on vielä tilaa muutamalle osallistujalle.

– Me kaikki jännitämme joskus jotain, ja se on täysin normaalia. Useimmiten jännittäväksi koetaan esimerkiksi uudet ihmiset, esiintymiset tai puhelinsoitot. Joskus kuitenkin jännittäminen saattaa kasvaa tosi kovaksi ja tuntuu, että se alkaa hallita elämää. Onneksi jännittämiseen on keksitty erilaisia helpotuskeinoja. Niitä me Ohjaamon jännittäjien ryhmässä mietimme yhdessä, kertoo ryhmän toinen ohjaaja, seksuaaliterapeutti ja ohjaamotyöntekijä Leena Thesleff.

Ryhmässä käsitellään turvallisesti omaa jännitystä ja löydetään yhdessä keinoja selvitä jännittävistä tilanteista. Porvoossa vastaava ryhmä järjestettiin viimeksi syksyllä, ja niitä on järjestetty laajasti myös muissa Suomen Ohjaamoissa ja kouluissa. Palaute ja kokemukset ovat olleet hyviä. Moni ryhmään osallistunut on kertonut huomanneensa, miten muut jännittävät samoja asioita ja miten ryhmästä on saanut vertaistukea.

– Mistään esiintymiskoulutuksesta ei ole kyse, vaan ryhmään voi tulla vaikka olemaan hiljaa sohvan nurkassa, jos siltä tuntuu. Keskusteluun voi osallistua vain sen verran kuin haluaa, avaa Leena Thesleff. – Ryhmä pyritään aloittamaan maaliskuun alussa. Ryhmä on suljettu, joten kun aloitamme tapaamiset, jatkamme samalla porukalla loppuun asti, kertoo ryhmän toinen ohjaaja psykologi Jenna Junttila.

– Meitä voi tulla tapaamaan Ohjaamoon maanantaista torstaihin tai yhteyttä voi ottaa vaikka WhatsAppilla tai sähköpostitse. Kerromme mielellämme lisää, kannustaa Jenna Junttila vielä lopuksi.  

Kysy lisää ja sovi tapaaminen:

  • Jenna Junttila, puh. 050 5745 520, jenna.junttila@te-toimisto.fi
  • Leena Thesleff, puh 040 190 5736, leena.thesleff@porvoo.fi

Lisätiedot: 

Ohjaamo, WSOY-talo, Mannerheiminkatu 20 E
www.porvoo.fi/ohjaamo

Jenna Junttila, Onni-hankkeen kehittämiskoordinaattori ja psykologi
puh. 050 5745 520
jenna.junttila@te-toimisto.fi

Leena Thesleff, ohjaamotyöntekijä ja seksuaaliterapeutti
puh. 040 190 5736
leena.thesleff@porvoo.fi