Siirry sisältöön

Jätehuolto juhannuksena

Rosk`n Roll tiedottaa 12.6.2020

Rosk`n Roll tiedottaa 12.6.2020

Rosk’n Rollin kaikki jäteasemat sekä asiakaspalvelu ovat suljettuina juhannusviikonloppuna 19.–21.6. Juhannus voi muuttaa kiinteistön jäteastian tyhjennyspäivää siten, että juhannusviikolla tyhjennyspäivä aikaistuu yhdellä vuorokaudella tavanomaisesta. Maanantaille 15.6. ajoittuvia tyhjennyksiä ajetaan joillakin alueilla tehdä jo sunnuntaina 14.6. Kaikki viikon 25 tyhjennykset tehdään viimeistään torstaina 18.6. 

Useat jätepisteet ovat tänä keväänä pursuneet niille kuulumattomista jätteistä tavallista enemmän. Juhlapyhien aikaan, asukkaiden ja jätemäärien lisääntyessä, roskaantuminen usein lisääntyy. Rosk’n Roll on tiivistänyt vilkkaimpien sekajäte- ja ekopisteiden tyhjennysrytmiä kesäkaudeksi. Rosk’n Roll vetoaa myös asukkaisiin, jotta jätepisteiden ympäristö säilyisi siistinä. Lajittelemalla ja litistämällä jätteitä niitä mahtuu astioihin enemmän. Monet jätteet ennättää viedä pisteisiin myöhemmin juhannuksen jälkeisellä viikolla. Isot jätteet, jotka eivät mahdu ekopisteen jätesäiliön aukosta, kuuluu aina viedä jäteasemalle. 

Ekopisteet on tarkoitettu kaikille jätehuollon perusmaksua maksavien asiakkaiden kierrätettäville jätteille. Sen sijaan sekajätepisteiden käyttö on rajattu siitä erikseen maksaville asiakkaiden roskapusseille. 

Vinkit vähäjätteiseen juhannukseen ja piknikille:

  • Minimoi ruokahävikki: älä yliarvioi ruoan menekkiä.
  • Käytä pestäviä astioita, ei kertakäyttötavaraa.
  • Siivoa jälkesi ja lajittele roskat.
  • Jäähdytä ja pakkaa grillihiilet huolellisesti, ennen kuin laitat ne sekajäteastiaan.