Siirry sisältöön

Jokikadun kehittäminen pyöräkatuna – katusuunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuus keskiviikkona 15.9.2021

Jokikadun liikennejärjestelyiden parantaminen etenee. Suunnitelmaluonnos Jokikadun muuttamisesta pyöräkaduksi välillä Mannerheiminkatu-Aleksanterinkatu on valmistunut ja siitä järjestetään esittelytilaisuus. 

Jokikadun liikennejärjestelyiden parantaminen etenee. Suunnitelmaluonnos Jokikadun muuttamisesta pyöräkaduksi välillä Mannerheiminkatu-Aleksanterinkatu on valmistunut ja siitä järjestetään esittelytilaisuus. 

Suunnitelma pyöräkaduksi muuttamisesta tarkoittaa, että kadulla tehdään pintarakenteiden osalta muutoksia, jotka tukevat pyöräilijän asemaa liikenteessä ja mahdollistavat myös autoilun ja pysäköinnin. Esittelytilaisuuden myötä toivotaan vielä näkemyksiä yhteisen kaupunkitilan kehittämisestä parhaalla tavalla. 
 
Vuonna 2020 Jokikadun järjestelyjä kehitettiin toteuttamalla suosituspyöräkaistakokeilu, jossa Jokikadun ajorata jaettiin niin sanotun kylätieratkaisun mukaisesti kolmeen osaan. Reunoille merkittiin suosituspyöräkaistat ja keskelle moottoriajoneuvoliikenteelle tarkoitettu kaista. Kokeilua on jatkettu vuonna 2021.  
 
Jokikatu on keskeinen osa pyöräliikenteen pääverkkoa Porvoossa ja tärkeä etelä-pohjoissuuntainen reitti joen itäpuolella. Jokikatu on asemakaavassa osoitettu kevytliikennepainotteiseksi kaduksi. 
 
Muutostyöt on mahdollista toteuttaa vuonna 2022. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt hankkeen suunnittelu- ja toteuttamiskustannuksiin valtionavustusta 100 898 euroa. 
 

Tutustu suunnitelmaan ja osallistu esittelytilaisuuteen 

Katusuunnitelmaluonnos on julkisesti nähtävillä 15.9.–24.9.2021 välisenä aikana kaupungin verkkosivuilla www.porvoo.fi/ajankohtaiset-katu-ja-puistosuunnitelmat-1 ja palvelupiste Kompassissa. Tämän luonnoksen sekä esittelytilaisuuden tulosten pohjalta laaditaan ehdotus, joka ennen hyväksymistään asetetaan vielä virallisesti nähtäville kahden viikon ajaksi. 

Porvoon kaupungin verkkotilaisuus Jokikadun kehittämisestä yrittäjille, asukkaille ja muille kiinnostuneille järjestetään keskiviikkona 15.9.2021 kello 17–19. 
 
Tilaisuudessa esitellään Jokikadun asemakaava, liikenteelliset ratkaisut ja katusuunnitelmaluonnos. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä tilaisuuden aikana. 

Lisätietoja ja ohjeet osallistumiseen löytyvät kaupungin verkkosivulta www.porvoo.fi/ajankohtaiset-katu-ja-puistosuunnitelmat-1 viimeistään perjantaina 10.9.2021. Tilaisuus on suomenkielinen. Kysymyksiä voi esittää suomeksi ja ruotsiksi. 

Korjaus tiedotteeseen kello 14.50: Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista.