Siirry sisältöön

Joonaanmäen puistossa tehty kunnostus- ja istutustöitä

Sateiden aiheuttaman maaperän kulumisen takia Joonaanmäen puiston käytäville on laitettu kivituhkaan sekoitettua sideainetta. Sideaine pitää hiekan paikallaan ja vähentää siten eroosiota. Lisäksi se ehkäisee rikkakasvuston syntymistä.

– Kivituhka sideaineineen laitettiin käytäville jo muutama vuosi sitten, ja nyt huomataan tehdyn työn hyödyt, sillä sideaineella kiinnitetty kivituhka pysyy jyrkähkössäkin rinteessä paikallaan. Sideaineella käsiteltyä käytävää seurataan ja sitä lisätään tarvittaessa. Käytävän tulisi kuitenkin kestää vielä 6–8 vuotta, kertoo puistotyönjohtaja Mirjam Manninen.

Puistoon on myös istutettu muutamia kirsikkapuita. Puiden istutuksia jatketaan syksyllä noin viidellätoista kirsikkapuulla.

Joonaanmäen puiston nurmikko muutettiin niityksi kolme vuotta sitten. Niitty niitetään loppukesästä. Porvoon kaupungin viheralueilla on viime vuosina vähennetty nurmikkona hoidettua pinta-alaa alueilla, joiden nurmia ei käytetä liikuntaan tai oleskeluun. Nurmikoiden niityttäminen lisää luonnon monimuotoisuutta, vähentää hiilidioksidipäästöjä sekä vapauttaa resursseja muihin kunnossapitotehtäviin.

Joonaanmäen puisto sijaitsee Edelfeltin Bulevardin varrella Linnajoen koulua ja Keskuskoulua vastapäätä.