Siirry sisältöön

Joulun jäteneuvot 

Juhlapyhät tuovat muutoksia jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin ja jäteasemien aukioloihin.

Juhlapyhät tuovat muutoksia jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin ja jäteasemien aukioloihin.

Lisäksi joulun aikaan syntyy kodeissa usein tavallista enemmän jätettä. Hyvällä suunnittelulla voi ehkäistä jätteen syntyä sekä välttää ruuhkat jäteastialla. 

Muutoksia jäteastioiden tyhjennyspäivissä 

Viikoilla 52, 53 ja 1 jäteastioiden tyhjennykset voidaan tehdä 1–2 päivää normaalia aiemmin tai myöhemmin. Jouluviikolle osuvia jäteastioiden tyhjennyksiä aletaan tyhjentämään su 20.12. alkaen ja viikon 52 tyhjennykset tullaan tekemään pääosin etukäteen. Jäteautot eivät kulje 24.-25.12. eikä 1.1. Uudenvuodenpäivälle ajoittuvat tyhjennykset tehdään la 2.1.2021.

Jos haluat tietää tarkemmin, milloin oman jäteastiasi tyhjennetään poikkeusviikoilla, voit tilata siitä tekstiviesti-ilmoituksen. Ilmoita meille oma matkapuhelinnumerosi Rosk’n Rollin sähköisessä asioinnissa web.rosknroll.fi/. Jos jätät numerosi viimeistään 18.12., saat tekstiviestin jouluviikon muuttuneista tyhjennyspäivistä. 

Jäteasemat ovat pyhinä suljettuina

Kaikki jäteasemat ovat suljettuina 24.–27.12.2020 sekä uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.2021. Muutoin ne palvelevat normaalien talviaukioloaikojensa mukaisesti. Lähimmän jäteaseman aukioloajat voi tarkistaa Rosk’n Rollin nettisivuilta. 

Lajitellut hyötyjätteet keräykseen

Ekopisteet ovat viime aikoina pursunneet tavallista enemmän. Jätepisteille on viety myös jätteitä, jotka kuuluisivat jäteasemalle. Odota mahdollisuuksien mukaan muutama päivä pyhien jälkeen ennen hyötyjätteiden viemistä, jotta astiat ehditään tyhjentää. Isommat erät kartonkia, metallia, lasi- ja muovipakkauksia voi tuoda maksutta myös jäteasemalle.

Joulukuuset hyötykäyttöön

Rosk’n Roll kerää joulukuuset biojätekeräykseen kuuluvilta yli 5 huoneiston rivi- ja kerrostalokiinteistöiltä. Kuuset voi jättää oman jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle viimeistään 17.1.2021. 

Kuusia vastaanotetaan maksutta kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Itä-Uudellamaalla on lisäksi kuusenkeräyspisteitä, joiden yhteystiedot löytyvät Rosk’n Rollin verkkosivujen Joulun jätteet -sivulta.  

Lisää tietoa jätehuollon aikatauluista sekä joulun ajan lajitteluvinkit löytyvät Rosk’n Rollin kotisivuilta Joulun jätteet -sivulta. Sivustolta on myös tulostettavissa joulun jätteiden lajitteluohje esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululle.