Siirry sisältöön

Kajos-duon joulukonsertti striimataan

Kajos-duo esittää tuttuja joululauluja uusin versioin Porvoon kirjaston Facebook Livessä keskiviikkona 2. joulukuuta klo 17.30. 

Kajos-duo esittää tuttuja joululauluja uusin versioin Porvoon kirjaston Facebook Livessä keskiviikkona 2. joulukuuta klo 17.30. 

Kajos on Sini Koskelaisen ja Susanna Syrjäläisen muodostama vahva duo, jossa pohjois- ja itämaiset kaiut, meditatiiviset äänimaisemat ja juurevat rytmit muodostuvat omanlaiseksi ambienssikseen. Yhtye käyttää vaihdellen soittiminaan ihmisääntä, selloa, rumpua, armenialaista duduk-puupuhallinta ja koshi-tuulikelloa sekä rakentaa musiikkiin kerroksellisuutta loopstationin avulla. Porvoon kirjaston konsertissa Kajos esittää suomalaisia, ruotsalaisia ja englanninkielisiä joululauluja, joista he ovat sovittaneet herkkiä, villejä ja uudenlaisia versioita.

Sini Koskelainen on Helsingissä asuva laulaja, säveltäjä ja laulukouluttaja. Työssään hän kehittää kokeellisia ja juurevia laulutekniikoita, joita hän hyödyntää laulussaan, sävellyksissään ja opetusmateriaalissaan. Koskelainen on työskennellyt vuodesta 2012 päätoimisena laulaja-säveltäjänä EMMA-palkitussa Tuuletar-yhtyeessä. Koskelainen on esiintynyt yli 20 eri maassa ja hänen yhtyeensä Tuuletar on tähdittänyt useita kansainvälisiä festivaaleja. Koskelaisen sävellyksiä on käytetty ulkomaisissa tv-sarjoissa kuten meksikolaisessa Netflix-sarjassa Monarca (2019) ja yhdysvaltalaisessa HBO-sarjassa Game of Thrones (2017). 

Susanna Syrjäläinen on Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017 musiikin maisteriksi valmistunut sellisti. Syrjäläinen toimii freelancemuusikkona erilaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä, orkesterimuusikkona, sellonsoitonopettajana, teatterimuusikkona sekä kevyen musiikin yhtyeissä soittaen ja laulaen. Syrjäläinen on esiintynyt useilla eri festivaaleilla ja kuuluu kamarimusiikkifestivaali Elosoiton työryhmään. Hän on tehnyt jousisovituksia artisteille kuten Iisa, Veli ja Sam Shingler.

Konserttia voi seurata livetapahtumana 2.12. kirjaston Facebookissa

Vallitsevan epidemiatilanteen takia konsertti on seurattavissa ainoastaan suoratoistona Porvoon kirjaston Facebook Livessä keskiviikkona 2. joulukuuta klo 17.30.

Tapahtuma löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live

Kajoksen musiikkiin voi tutustua jo etukäteen: https://m.soundcloud.com/kajosband

Lisätietoja: Elina Karioja, informaatikko, elina.karioja@porvoo.fi, puh. 040 676 1456