Hoppa till innehåll

Kajos-duos julkonsert streamas

Kajos-duon framför bekanta julsånger i ny tappning via Borgå biblioteks Facebook Live onsdagen den 2 december kl. 17.30.

Kajos-duon framför bekanta julsånger i ny tappning via Borgå biblioteks Facebook Live onsdagen den 2 december kl. 17.30.

Kajos är ljudkonstnären Sini Koskelainens och cellisten Susanna Syrjäläinens starka duo, där nordiska och österländska toner, meditativa ljudlandskap och robusta rytmer bildar en personlig ljudvärld. Duon använder omväxlande människoljud, cello, det armeniska träblåsinstrumentet duduk, trummor och vattenkosh som instrument, samt bygger upp musiknivåer med hjälp av en loopstation. Vi får höra finska, svenska och engelska julsånger i känsliga, vilda och nya arrangemang.

Sini Koskelainen är sångare, kompositör och sånglärare bosatt i Helsingfors. I sitt jobb utvecklar hon experimentella och robusta sångtekniker som hon utnyttjar i sin sång, sina kompositioner och sitt undervisningsmaterial. Koskelainens huvudsyssla är sedan år 2012 att vara sångare och kompositör i EMMA-premierade orkestern Tuuletar. Hon har uppträtt i mer än 20 olika länder och hennes orkester har deltagit i många internationella festivaler. Koskelainens kompositioner har använts i utländska tv-serier, så som den mexikanska Netflix-serien Monarca (2019) och den amerikanska HBO-serien Game of Thrones (2017).

Susanna Syrjäläinen är en cellist som blev färdig magister i musik från Sibeliusakademin 2017. Syrjäläinen verkar som frilansmusiker inom olika kammarmusikensembler, som orkestermusiker, cellolärare och teatermusiker samt spelar och sjunger populärmusik i olika band. Syrjäläinen har uppträtt på många festivaler och tillhör arbetsgruppen för kammarmusikfestivalen Elosoitto. Hon har gjort stråkarrangemang för artister som Iisa, Veli och Sam Shingler.

Konserten streamas via bibliotekets Facebooksida 2.12

På grund av det rådande epidemiläget kan konserten endast ses streamad via Borgå biblioteks Facebook Live onsdagen den 2 december kl. 17.30.

Du hittar evenemanget på adressen: https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live

Du kan bekanta dig med Kajos musik på förhand: https://m.soundcloud.com/kajosband

Ytterligare information: Elina Karioja, informatiker, elina.karioja@porvoo.fi, tfn 040 676 1456