Siirry sisältöön

Kansalaisopisto tarjoaa aiempaa enemmän etäopetusta

Porvoon kansalaisopiston syksyn ilmoittautumiset alkavat 19. elokuuta.

Porvoon kansalaisopiston syksyn ilmoittautumiset alkavat 19. elokuuta.

Opinto-ohjelma jaetaan kotitalouksiin Porvoossa ja Askolassa elokuun alussa. Uutuutena kurssiohjelmassa on aikaisempaa enemmän etäkursseja ja -luentoja.

 – Poikkeusolojen aika on tuonut uutta tarjontaa opistoon. Nyt meillä on tarjolla enemmän etäopetusta eri aineissa.  Nämä kurssit toimivat etänä koronavirustilanteesta riippumatta. Tämä antaa myös uusille asiakasryhmille mahdollisuuden osallistua kansalaisopistotoimintaan, vt. rehtori Sanna Markkanen toteaa.

– Etäopiskelu sopii esimerkiksi kiireisille, työssään paljon matkustaville tai sellaisille ihmisille, jotka asuvat kausittain kahdella eri paikkakunnalla. Etäopiskeluun pääsee mukaan myös hankalien yhteyksien päästä kylistä, jos oman auton käyttömahdollisuutta ei ole, tai kotoa lähteminen on muusta syystä hankalaa, Markkanen sanoo.

Muutoin kansalaisopiston kurssitarjonta käynnistyy ajankohtaisten koronasuositusten mukaisesti.

– Seuraamme viranomaisten suosituksia terveysturvallisesta toiminnasta ja toivomme, että opiskelijamme haluavat pitää huolta itsestään ja toisistaan niin, että kaikki tulevat ainoastaan täysin terveinä kursseille, Sanna Markkanen sanoo.

Kursseille ilmoittautuminen nopeinta verkossa

Opinto-ohjelma jaettiin elokuun alussa kotitalouksille Porvoossa ja Askolassa. Kurssien tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät myös kansalaisopiston nettisivuilta 

Ilmoittautuminen alkaa 19. elokuuta klo 10.

– Osalle etäkursseista voi ilmoittautua jo nyt. Kaikkein nopein ja toimivin tapa on ilmoittautua internetissä. Sen lisäksi voi ilmoittautua soittamalla toimistoon, Sanna Markkanen sanoo.

Kansalaisopiston WSOY-talossa toimivan MOI-infopisteen neuvojat auttavat maahanmuuttajia kurssien etsimisessä ja ilmoittautumisessa.

Opinto-ohjelmasta löytyy sekä koko lukuvuoden kestäviä pitkiä kursseja että päivän tai kahden lyhytkursseja eri aiheista. Maksullisista kursseista lähetetään lasku.

Lisätietoja: