Hoppa till innehåll

Medborgarinstitutet erbjuder mera distansundervisning

Anmälningstiden för Borgå medborgarinstituts kurser börjar den 19 augusti.

Anmälningstiden för Borgå medborgarinstituts kurser börjar den 19 augusti.

Kursprogrammet delades ut till alla hushåll i Borgå och Askola i början av augusti. En nyhet i kursprogrammet är att det nu finns flera distanskurser och -föreläsningar.

 – De exceptionella förhållandena har fört med sig ett nytt utbud. Vi erbjuder mera distansundervisning i olika ämnen.  Dessa kurser ordnas på distans oberoende av coronavirusläget. Distanskurserna ger också nya kundgrupper möjlighet att delta i medborgarinstitutets kurser, konstaterar vik. rektor Sanna Markkanen.

– Distansstudier passar exempelvis dem som har ont om tid, reser mycket i sitt arbete eller bor tidvis på två orter. Distansstudier möjliggör deltagande också för dem som bor i byar med dåliga allmänna kommunikationer och inte har tillgång till bil eller har andra problem med att ta sig bort hemifrån, säger Markkanen.

Medborgarinstitutets övriga kurser inleds i enlighet med aktuella Coronarekommendationer.

– Vi följer med myndigheternas rekommendationer om en hälsosäker verksamhet, och vi önskar att våra studerande tar hand om sig själva och andra, så att man endast kommer till kursplatsen om man är helt frisk, säger Sanna Markkanen.

Anmälan till kurser snabbast på webben

Kursprogrammet delades ut till alla hushåll i Borgå och Askola i början av augusti. Information om kurserna och anvisningar för anmälan finns också på medborgarinstitutets webbplats

Anmälningstiden börjar den 19 augusti kl. 10.

– Till vissa distanskurser kan man anmäla sig redan nu. Det snabbaste och bäst fungerande sättet är att anmäla sig på webben. Man kan också anmäla sig genom att ringa till byrån, säger Sanna Markkanen.

Rådgivarna vid medborgarinstitutets MOI-info, som är belägen i WSOY-huset, hjälper invandrare med att hitta kurser och att anmäla sig.

I kursprogrammet finns både långa kurser för hela läsåret och kortare kurser på en eller två dagar i olika ämnen. För de kurser som är avgiftsbelagda skickas en räkning.