Siirry sisältöön

Kaupungin nuorisopalvelut etsii yhä harjoitustiloja bänditoiminnalle

Porvoon kaupungin nuorisopalvelut etsii edelleen sopivia harjoitustiloja nuorison bändiharrastustoiminnalle. Samalla selvitetään tiloja sisäskeittauspaikalle.

– Olisi hienoa, jos löytyisi sellainen tila, jossa molemmat voisivat toimia samassa kiinteistössä, nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama toteaa.

Tämä oli myös kaupunginvaltuuston toive, joka marraskuussa 2021 myönsi Linnamäen bänditilojen korvaaville tiloille talousarviossa 50 000 euron ja investointeihin 100 000 euron määrärahan. Päätöksessään kaupunginvaltuusto edellytti, että mahdollista sisäskeittipaikkaa selvitetään samalla.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden edustajat ovat yhdessä paikallisen skeittausyhdistyksen, Asvaltti-ihottuma ry:n kanssa tutkineet eri tilavaihtoehtoja.

– Olemme ensin selvittäneet kaupungin omistuksessa olevat tilat, mutta niistä ei valitettavasti ole löytynyt toimintaan soveltuvia, Nina Jorkama kertoo.

– Tällä hetkellä meille on tarjottu tiloja Hattulasta ja Tarmolasta, ja näihin olemme käyneet jo tutustumassakin, Jorkama kertoo.

Sosiaalisessa mediassa alkuviikosta esillä olleet nk. Pensselitehtaan tilat, ovat nekin olleet yksi vaihtoehto tiloja selvitettäessä.

– Olemme niihin käyneet tutustumassa. Mutta mitään päätöksiä minkään tilan suhteen ei vielä ole tehty, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anders Lindholm-Ahlefelt toteaa.

– Kaupungin tahtotila on löytää nuorille hyvät ja toimivat harjoitustilat, ja paras tilanne olisi, jos tiloista löytyisi myös mahdollisuus sisäskeittipaikkaan. Meille voi edelleen tarjota tiloja, otamme mielellämme vastaan eri vaihtoehtoja, Lindholm-Ahlefelt toteaa.