Hoppa till innehåll

Stadens ungdomstjänster letar fortfarande efter övningslokaler för bandverksamheten

Borgå stads ungdomstjänster letar fortfarande efter lämpliga övningslokaler för ungdomarnas hobbybandverksamhet. Samtidigt utreder man lokaler för skateboarding.

– Det skulle vara fint att hitta en lokal där båda verksamheterna kunde fungera i samma fastighet, konstaterar ungdomstjänsternas chef Nina Jorkama.

Det här var också stadsfullmäktiges önskan när man i november 2021 i budgeten beviljade 50 000 euro för lokaler som ersätter Borgbackens bandlokaler och för investeringar 100 000 euro. I beslutet förutsatte stadsfullmäktige att en eventuell inomhuslokal för skateboarding utreds samtidigt.

Kultur- och fritidstjänsternas representanter har tillsammans med den lokala skateboardföreningen, Asvaltti-ihottuma ry undersökt olika lokalalternativ.

– Vi har först gått igenom stadens lokaler men tyvärr fanns inget lämpligt, berättar Nina Jorkama.

– Nu har vi erbjudits lokaler i Hattula och Östermalm och vi har bekantat oss med dem, berättar Jorkama.

I sociala medier lyftes i början av veckan fram den sk. penselfabrikens lokaler, som också har varit ett alternativ under vägen.

– Vi har bekantat oss med lokalerna. Men inga beslut gällande lokalerna har ännu gjorts, konstaterar kultur- och fritidsdirektör Anders Lindholm-Ahlefelt.

– Staden vill hitta bra och fungerande övningslokaler för ungdomarna. Allra bäst skulle det vara om lokalerna skulle möjliggöra också in inomhuslokal för skateboarding. Man kan vara i kontakt med oss gällande lokaler, vi tar gärna emot olika alternativ, konstaterar Lindholm-Ahlefelt.