Siirry sisältöön

Kaupungin soittorinki tavoitti hyvin yli 70-vuotiaat porvoolaiset

Maaliskuun lopulla päätettiin, että sosiaali- ja terveystoimi soittaisi kaikille yli 80-vuotiaille porvoolaisille. Soitot rajattiin heihin, jotka eivät ole vanhuspalveluiden asiakkaana, esimerkiksi kotihoidossa asiakkaina. Tarkoituksena oli kartoittaa mahdollinen avuntarve sekä tarjota tietoa koronaviruksesta ja palveluista. Soittoja jatkettiin tämän jälkeen myös 70-79-vuotiaille.

Juhannukseen mennessä tavoitettiin yhteensä 6 257 henkilöä, tavoittaen 91 prosenttia kohderyhmästä. Kaupunki lähetti myös kirjeen kaikille yli 80-vuotiaille, joita ei puhelimitse tavoitettu. Soittajina on ollut sosiaali- ja terveystoimen henkilökuntaa eri ammattiryhmistä.

– On ollut todella hienoa huomata tämä kaupunkimme laaja yhteisöllisyys, kuinka sukulaiset, ystävät, naapurit ja muut ovat olleet halukkaita avustamaan. Lähes kaikilla on ollut apua saatavilla. Joitakin avunpyyntöjä ohjattiin edelleen palveluneuvonta Ruorille, kertoo vt. palvelujohtaja Kirsi Oksanen.

– Puheluissa on tullut enimmäkseen vain myönteistä palautetta niin kaupungin palveluista, soittoringistä erityisesti, ja siitä miten hyvin Porvoo on hoitanut koronan ensimmäisen aallon. Kokemukset tästä soittoringistä toivat esiin uusia kehittämismahdollisuuksia toiminnallemme tulevaisuudessa, lisää vt. palvelujohtaja Kirsi Oksanen.

Soittoringin numero ohjautuu heinäkuun loppuun asti palveluneuvonta Ruoriin.

Palveluneuvonta Ruori neuvoo ja opastaa löytämään ikääntyville suunnatut palvelut.

  • Yhteydenotot arkisin klo 9-15
  • puh. 040 676 1414
  • ruori@porvoo.fi