Siirry sisältöön

Kaupunginhallitus käsittelee elinkeinoelämän tukitoimenpiteitä 2021

Porvoon kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 21. kesäkuuta esitystä elinkeinoelämän tukitoimenpiteistä.

Porvoon kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 21. kesäkuuta esitystä elinkeinoelämän tukitoimenpiteistä.

Vuoden 2021 talousarvioissa on varattu 170 000 euron määräraha paikallisen elinkeinoelämän tukemiseen koronan ja rakennemuutoksen aiheuttamien haasteiden vuoksi. Määräraha ei ole tarkoitettu suoriin yritystukiin, vaan näiltä osin tukeudutaan kansallisiin järjestelmiin.

Elinkeinoelämän tukemiseen varattua määrärahaa esitetään tässä vaiheessa käytettävän kahteen osakokonaisuuteen, Ideatonnilla yhteistä hyvää -kampanjan käynnistämiseen sekä torille sijoittuvaan muumiaiheiseen patsaaseen.

Ideatonni-kampanjalla on tarkoitus vaikuttaa paikalliseen kuluttamiseen ja asukkaiden hyvinvointiin. Kampanja avaisi porvoolaisille yksityishenkilöille ja yhdistyksille mahdollisuuden hakea 1 000 euron rahoitusta tapahtumiin tai tempauksiin palkattavia paikallisia esiintyjiä tai palveluita varten. Hakemuksen ehtoina on, että tuote tai palvelu on hankittava porvoolaiselta toimijalta ja että idea ilahduttaa mahdollisimman montaa porvoolaista. Ideatonnilla yhteistä hyvää -kampanjaan esitetään käytettävän 30 000 euroa kokonaisuudessaan varatusta 170 000 euron määrärahasta.

− Kaupunkilaiset pääsisivät ehdottamaan omia ideoitaan 1.7.–15.8.2021 välisenä aikana, jonka jälkeen ideat valittaisiin toteutettavaksi loppuvuoden 2021 aikana. Ehdottajana voisi toimia porvoolainen yksityishenkilö tai yhdistys. Toteutettavat ideat valitsisivat kaupungin johdosta ja työntekijöistä koottu raati, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo.

Toisena osakokonaisuutena esitetään muumiaiheista patsasta torille. Tavoitteena olisi houkutella matkailijoita liikkumaan laajemmin Porvoon keskustan alueella ja asioimaan myös torin ympärillä sijaitsevissa liikkeissä. Patsaan toteuttamisesta on neuvoteltu Moomin Characters Oy:n kanssa. Patsaan toteuttaisi kuvanveistäjä Pauli Partanen, joka on valmistanut muun muassa lentokentällä olevat muumihahmot. Toteuttamiskustannukset olisivat alustavasti 50 000 euroa. Muumipatsasta on ehdottanut porvoolainen Klaus Suhonen.

Käyttämättä jäävällä 90 000 euron määrärahalla toteutettavat tukitoimet suunnitellaan ja toteutetaan vuoden 2021 aikana.

Sekä Ideatonni että Muumipatsas -hankkeet on esitelty Porvoon yrittäjien ja kaupungin yhteisessä työryhmässä ja ne ovat saaneet yhteistyöryhmän tuen.

− Muumipatsas tuo torille lisää kävijävirtoja torin ympärillä sijaitsevien yritysten äärelle ja ideatonnin kautta elvytykseen suunnatut varat päätyvät porvoolaisille toimijoille, kertoo Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Patrik Björkman.