Siirry sisältöön

Kaupunki kohentuu kevääseen – myös asukkaat voivat osaltaan vaikuttaa kaupunkikuvan siisteyteen

Kevättyöt ovat käynnistyneet täydellä tohinalla kaupungin viheralueilla. Ensimmäiset kesäkukat on jo istutettu Tykkipuistoon, Museotorille ja Kaupunginpuistoon Linnankosken patsaan juurelle. Loput kesäkukat istutetaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kevätkukkia Tykkipuistossa. Vårblommor i Kanonparken.

Lumen alta on paljastunut siivottavaa ja talven aiheuttamia vaurioita, jotka työllistävät näin keväällä kuntatekniikan henkilökuntaa.
– Jokainen kuntalainen pystyy vaikuttamaan tämän työn määrään viemällä roskansa roskiin ja keräämällä koiransa jätökset niille varattuihin keräysastioihin, vastaava puutarhuri Inkeri Tarkiainen muistuttaa.


Talkoiden järjestäminen yleisellä alueella


Asukasyhdistykset ja muut vastaavat tahot voivat järjestää talkoita kaupungin omistamilla yleisillä viheralueilla. Talkoot voivat pitää sisällään esimerkiksi vieraslajien torjuntaa, roskien keräämistä metsiköistä ja tien pientareilta tai haravointia rakennetuilla viheralueilla.
Talkoista tulee tehdä ilmoitus sähköisen asioinnin kautta viimeistään kaksi viikkoa ennen suunniteltuja talkoita.
– Kaupungilta voi saada tarvittaessa roskien noutoapua. Roskia voi kerätä myös ilman erillistä talkooilmoitusta, jos ei ole tarvetta saada kaupungilta apua, Tarkiainen huomauttaa.