Siirry sisältöön

Kaupunki lisää 50 kesätyöpaikkaa koululaisille ja opiskelijoille

Porvoon kaupunki on päättänyt nostaa kesäaikaan palkattavien koululaisten ja opiskelijoiden määrää 103 nuoresta 153 palkattavaan nuoreen.

Porvoon kaupunki on päättänyt nostaa kesäaikaan palkattavien koululaisten ja opiskelijoiden määrää 103 nuoresta 153 palkattavaan nuoreen.

Lisäksi kaupunki lisää jaettavia kesätyöseteleitä, joiden tuella porvoolaiset yritykset voivat palkata 2003-2005 syntyneitä nuoria kesätyöhön.

Kesätyöllistämisen avulla kaupunki tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään ja sen pelisääntöihin. Samalla nuoret voivat tutustua kunta-alan työtehtäviin ja kaupunkiin työnantajana.

– Koronaepidemia ja sen ehkäisemiseksi tehdyt rajoitukset ja toimenpiteet ovat tuntuneet vahvasti nuorten elämässä ja voivat näkyä nuorten hyvinvoinnissa, toteaa henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari. Tänä vuonna kaupunki halusi tarjota yhdeksi kesäkuukaudeksi vielä useammalle nuorelle mahdollisuuden mielekkääseen tekemiseen ja oman rahan tienaamiseen. 

Hakuaika koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoihin päättyi 8.3.2021. Hakemuksia tuli tänä vuonna 546. Hakijoiden määrä on lisääntynyt viime vuodesta, jolloin heitä oli 514. Työpaikat on tarkoitettu nuorille, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta mutta eivät 24 vuotta ennen 1.1.2021. Lisätyt kesätyöpaikat täytetään jo kesätyöpaikkaa hakeneiden nuorten joukosta.

Kesätyöntekijöitä haettiin monenlaisiin työtehtäviin mm. puistotyöhön, kuntatekniikan kunnossapitotyöhön, lasten ja vanhusten hoitotehtäviin, toimistotyöhön sekä vapaa-aika-alan tehtäviin. Suosituimpia tänä vuonna olivat lastenhoitotyöt päiväkodeissa sekä liikuntapaikkojen ja viheralueiden hoitotyöt.

Kaupungin eri toimialat tekevät valintansa hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valituille ilmoitetaan kirjallisesti tai sähköpostilla valinnasta 16. huhtikuuta mennessä. Valittujen nimiä ei julkaista henkilötietolain nojalla.

Nuorten kesätyöpaikkojen lisäksi Porvoon kaupunki tukee 250 euron suuruisella kesätyösetelillä Porvoossa toimivia työnantajia näiden palkatessa 2003–2005 syntyneen nuoren kesätöihin. Kesätyöseteleitä on tänä vuonna haettavana 175 kappaletta.