Siirry sisältöön

Kaupunki palkitsee ilmastotyön edelläkävijöitä

Porvoon kaupunki jakaa vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

Porvoon kaupunki jakaa vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

Tunnustusta voivat hakea kaikki yritykset, yhteisöt tai organisaatiot, jotka elävät kestävää arkea ja ottavat aktiivisesti osaa kaupungin ympäristö- ja ilmastotavoitteiden edistämiseen.

– Porvoon kaupungin tavoitteena on olla ilmastotyön edelläkävijä vuoteen 2030 mennessä. Se tarkoittaa, että olemme alueena hiilineutraali, elämme kestävää arkea ja edistämme kiertotaloutta. Kaupunkiorganisaatiolla on oma tärkeä roolinsa tavoitteiden saavuttamisessa, mutta myös yritykset voivat olla vaikuttajia. Parhaimmillaan ilmastotyö tuo Porvooseen lisää hyvinvointia sekä houkuttelevia palveluita asukkaille, kertoo kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Raati valitsee tunnustuksen saajan

Tunnustuksen saajan valitsee raati, jossa ovat mukana Climate Leadership Councilin toiminnanjohtaja ja Sitran vanhempi neuvonantaja Jouni Keronen, kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Juho Heikkilä ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta. Tunnustus jaetaan syksyllä järjestettävässä tilaisuudessa, johon kutsutaan myös lehdistön edustajat.

Palkintona tunnustus ja medianäkyvyyttä

Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saajalle luovutetaan diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta. Lisäksi kaupunki toteuttaa palkinnon saajasta ja sen toiminnasta videon, jota palkinnon saaja voi hyödyntää myös omassa markkinoinnissaan. Tunnustuksen saaneesta yrityksestä, yhteisöstä tai organisaatiosta tehdään myös podcast-lähetys Porvoopodiin.

Haku aukeaa elokuussa

Haku Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saajaksi alkaa elokuussa. Hakuaikaa on syyskuun loppuun asti. Porvoon kaupunkikonserniin kuuluvat yritykset tai yhteisöt eivät voi tunnustusta hakea. Kaupunki tiedottaa tarkemmista hakuohjeista ennen haun avautumista elokuussa.

Lisätietoja

Kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta
puh. 040 676 1479
sanna.paivarinta@porvoo.fi