Siirry sisältöön

Kerttu Kotakorpi ja Suomen luonnon tulevaisuus

Meteorologi Kerttu Kotakorpi kertoo uutuuskirjastaan Suomen luonto 2100 Porvoon kirjaston virtuaalivierailulla keskiviikkona 21.4. klo 17.30.

Meteorologi Kerttu Kotakorpi kertoo uutuuskirjastaan Suomen luonto 2100 Porvoon kirjaston virtuaalivierailulla keskiviikkona 21.4. klo 17.30.

Kirjailijailta on seurattavissa suoratoistona kirjaston Facebook-sivujen live-kanavalla. Tätä kautta on myös mahdollista esittää kysymyksiä illan vieraalle. Tapahtuma löytyy osoitteesta www.facebook.com/porvoonkirjasto/live.

Suomen luonto 2100 (Bazar, 2021) on viimeisimpään tietoon perustuva visio tulevaisuuden Suomesta, joka on ilmastoltaan hyvin erilainen kuin nyt. Kirjassa pohditaan, miten ilmastonmuutos tulee muokkaamaan luontoamme tällä vuosisadalla. Pysyykö Suomi merenpinnan yläpuolella? Onko meillä havumetsiä vai pelkkiä lehtipuita? Onko metsissämme enää yhtään tuttua nisäkästä tai järvissämme tuttuja kaloja?  Voiko koko maan muuttaa pelloksi kasvukauden pidentyessä, ja mitä pelloilla kasvatetaan? Entä miten voi jo valmiiksi heikossa hapessa sinnittelevä Itämeremme?

Kerttu Kotakorpi on toiminut tv-meteorologina vuodesta 2008, ensin Nelosen uutisissa ja myöhemmin Ylellä. Kotakorpi on ollut lapsesta asti kiinnostunut luonnosta, ulkoilusta ja ilmastosta. Suomen luonto vuonna 2100 on hänen esikoisteoksensa.

Kotakorpea haastattelee Demos Helsinki -ajatushautomon vanhempi ilmastostrategi Jussi Impiö. Tilaisuus on suomenkielinen.