Hoppa till innehåll

Meteorolog Kerttu Kotakorpi om den finländska naturens framtid

Meteorolog Kerttu Kotakorpi berättar om som nya bok Suomen luonto 2100 på Borgå bibliotekets Facebook-Live onsdagen 21.4 kl 17.30.

Meteorolog Kerttu Kotakorpi berättar om som nya bok Suomen luonto 2100 på Borgå bibliotekets Facebook-Live onsdagen 21.4 kl 17.30.

 Där finns också möjlighet att ställa frågor till kvällens gäst. Du hittar evenemanget på adressen www.facebook.com/porvoonkirjasto/live.

Suomen luonto 2100 (Bazar, 2021) är en vision om Finlands framtid, baserad på den senaste forskningen: En vision om ett Finland med ett helt annat klimat än nu. I boken behandlas hur klimatförändringen kommer att förändra vår natur under det närmaste århundradet.  Kommer Finland fortfarande att befinna sig över havets yta? Kommer vi att ha barrskogar, eller bara lövskogar? Kommer det att finnas några däggdjur vi känner till i våra skogar och de fiskar vi är vana vid i sjöarna? Kommer vi att kunna göra åker av hela Finland när odlingssäsongen blir längre, och vad kommer vi i så fall att odla på åkrarna? Och hur kommer vår kära Östersjö att må? Den som redan nu kämpar på i syrebrist.

Kerttu Kotakorpi har arbetat som TV-meteorolog sedan 2008, först på Fyrans nyheter och sedan på Yle. Kotakorpi har sedan barnsben varit intresserad av naturen, friluftsliv och klimatet. Hennes debutbok Suomen luonto vuonna 2100 utkom i mars 2021.

Kotakorpi intervjuas av senior klimatstrateg Jussi Impiö från tankesmedja Demos Helsinki. Evenemanget är på finska.