Siirry sisältöön

Kirjailijavierailu kirjastossa: Kjell ja Mårten Westö

Kirjailijaveljekset Kjell ja Mårten Westö vierailevat Porvoon pääkirjastossa tiistaina 4.10. klo 17.30. He keskustelevat alkusyksystä ilmestyneestä kirjastaan Vuodet: veljekset kertovat Dan Henrikssonin haastattelemina.

Vuodet on Kjell ja Mårten Westön ensimmäinen yhdessä kirjoittama kirja. He kertovat 50 omakohtaisessa tekstissä elämästään alkaen kasvuvuosistaan 1960-luvun Helsingin Munkkiniemessä päätyen nykypäivään. Yhteisissä ja erillisissä muistoissaan he kääntyvät toistensa puoleen kysymyksin ja kommentein.

Kjell Westö on yksi Suomen huomiota herättäneimmistä kirjailijoista. Hänet tunnetaan muun muassa Helsingistä kertovasta kirjasarjastaan. Kjell Westön esikoisteos vuodelta 1986 on runokokoelma Tango orange, ja läpimurtonsa kirjailijana hän teki vuonna 1996 esikoisromaanillaan Leijat Helsingin yllä. Vuonna 2006 hän sai Finlandia-palkinnon teoksesta Missä kuljimme kerran, ja 2014 hänelle myönnettiin Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto kirjasta Kangastus 38. Viimeisin romaani Tritonus ilmestyi 2020.

Mårten Westöltä on esikoisrunokokoelmansa Vid tröskeln (1990) jälkeen ilmestynyt kolme runokokoelmaa ja kaksi novellikokoelmaa. Viimeksi häneltä ilmestyi teos Som du såg mig då (2014). Mårten Westö on myös kääntänyt ruotsiksi romaaneja ja näytelmäkirjallisuutta suomen ja englannin kielestä sekä toiminut kolumnistina.

Dan Henriksson on Klockriketeaternin ohjaaja ja johtaja. Myös hän on syntynyt 1960-luvulla.

Tapahtuma on ruotsinkielinen ja sitä voi myös seurata kirjaston Facebook Livessä missä se on katsottavissa kahden viikon ajan.