Siirry sisältöön

Koululaisille ja perheille on tarjolla monenlaista hauskaa toimintaa syyslomalla

Syyslomalla 17.–21. lokakuuta on lomailun ja lepäilyn lisäksi mukava tavata ystäviä harrastusten parissa tai kokeilla jotain aivan uutta. Porvoon kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille koululaisille sekä lapsiperheille.

Nuorisoa.

Toimintaa järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tarjolla on sekä maksullista että maksutonta toimintaa. Osaan toiminnoista tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 20. syyskuuta klo 9. Sivustolta löytyy myös tapahtumien tarkemmat kellonajat sekä muuta lisätietoa.

Kulttuuripalvelut: Elokuvia, taidetta ja luovaa puuhaa

Kulttuuripalvelut järjestää elokuvanäytöksiä koululaisille BioRexissä. Tiistaina 18. lokakuuta ohjelmistossa ovat elokuvat Supermarsu 2 (suomeksi), DC Superlemmikkien liiga (ruotsiksi) sekä Thor: Love & Thunder (tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi). Olet tervetullut elokuviin yksin, ystävän tai aikuisen seurassa. Lippuja (4 €/kpl) voi ostaa 3. lokakuuta alkaen palvelupiste Kompassista.

Lapsiperheiden työpajassa keskiviikkona 18. lokakuuta osallistujat saavat maalata omat taulut ja saman päivänä, alakoululaisille suunnatussa pajassa tehdään oma minikirja sarjakuvataiteilija Filippa Hellan ohjauksessa.

Runebergin koti tarjoaa lapsille ohjelmaa syysloman jokaisena päivänä. Tarjolla on muun muassa Unelmien talo -avaimenperätyöpaja, omatoimitehtävä ja opastuksia lapsille. Kaupungin YouTube-kanavalta voi katsoa virtuaalisen Koiramäen Martta ja Ruuneperi-satuhetken. Runebergin kotiin on vapaa pääsy alle 18-vuotialle.

Syyslomalla kannattaa koko perheen voimin käydä tutustumassa Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanha Kappalaisentalon taidenäyttelyihin. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Liikuntapalvelut: Sirkuspajoja, heijastinseikkailua sekä retki Duudsonit-aktiviteettipuistoon

Liikuntapalvelut tarjoaa muun muassa 17.-19. lokakuuta perinteisen liikuntaleirin lisäksi tutustumista boulder-kiipeilyyn kiipeilykeskus Grottanissa 20. lokakuuta sekä uutuutena 21.10 retken Duudsonit aktiviteettipuistoon. Lisäksi toteutetaan viime vuonna suosiota saanut Heijastinseikkailu Kokonniemessä 20. lokakuuta. Lauantaina 22.10 järjestetään sirkuspajoja perheille, 7-12 –vuotiaille sekä senioreille.

Nuorisopalvelut: Syyslomaohjelmaa nuorisotiloilla ja retkillä

Torstaina 20. lokakuuta voit lähteä mukaan syyslomaretkelle Linnanmäen huvipuiston kauden päätöstapahtumaan. Huvipuistoa ja sen laitteita valaisevat tuhannet valot ja valoteokset. Ohjelmassa on valojen loistoa ja huvittelua taianomaisessa huvipuistossa. Retki on tarkoitettu 6. luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Alle 11-vuotiaat voivat lähteä mukaan vain täysi-ikäisen huoltajan seurassa. Retken hinta on 5 € ja se sisältää bussimatkan Porvoosta Helsinkiin ja takaisin. Osallistujat kustantavat itse rannekkeen, irtolippuja huvipuistossa tai 15 € suuruisen sisäänpääsymaksun.

Keskustan nuorisotila Zentra ja Gammelbackan nuorisotila Kertsi ovat avoinna syyslomalla. Koululaisten avoimissa ja maksuttomissa iltapäivissä voit tulla pelaamaan digitaalisia tai perinteisempiä pelejä, askartelemaan, tapaamaan kavereita ja hengailemaan. Paikalla oleville ohjaajille voit ehdottaa ideoita toiminnan sisällöksi ja suunnitella yhdessä iltapäivien ohjelmaa.

Keskiviikkona 19. lokakuuta Gammelbackan nuorisotila Kertsistä tehdään retki Virvikiin. Retki on suunnattu 6. luokkalaisille ja sitä vanhemmille, nuorisotilalla käyville nuorille. Retkelle ilmoittaudutaan etukäteen nuorisotilalla. Lauantaina 22. lokakuuta Kertsissä vietetään perhepäivää, jolloin tarjolla on mm. perhekiipeilyä sekä sumopainia. Päivä on ikärajaton sekä maksuton.

Kevätkummun nuorisotila Nuokka järjestää yhden yön yli retken 6. luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Mukaan mahtuu 20 nuorta ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Kevätkummun nuorisotilalle.