Hoppa till innehåll

Mångsidig rolig verksamhet för skolelever och familjer

Under höstlovet 17–22 oktober är det trevligt att ha ledigt och vila upp sig men dessutom också att träffa kompisar inom hobbyverksamhet eller att prova på något helt nytt. Borgå stad erbjuder aktiviteter för skolelever i alla åldrar och för barnfamiljer.

Nuorisoa.

Borgå stads kultur- och fritidstjänster ordnar aktiviteter tillsammans med sina samarbetsparters.

Det erbjuds både avgiftsbelagd och avgiftsfri verksamhet. En del av verksamheterna kräver förhandsanmälan. Anmälningen börjar tisdagen den 20 september kl. 9. På sidan finns också närmare klockslag för evenemang och annan information.

Kulturtjänsterna: Film, konst och kreativ verksamhet

Kulturtjänsterna ordnar bioföreställningar för skoleveler på BioRex. Tisdagen den 18 oktober visas filmerna Supermarsu 2 (på finska), DC League of Super-Pets (på svenska) och Thor: Love & Thunder (textad till finska och svenska). Du är välkommen på bio ensam, med en vän eller en vuxen. Biljetter (4 €/st.) kan köpas fr.o.m. den 3 oktober på servicekontoret Kompassen.

I en verkstad för barnfamiljer onsdag 18 oktober får deltagarna måla egna tavlor. I en annan verkstad samma dag för lågstadieelever visar serietecknaren Filippa Hella hur man gör en egen minibok.

Runebergs hem erbjuder program för barn varenda dag under höstlovet. Till utbudet hör bland annat nyckelringsverkstaden Drömmarnas hus, en självständig uppgift och guidning för barn. På stadens YouTube-kanal kan man se en virtuell sagostund Koiramäen Martta ja Ruuneperi. Det är fritt inträde till Runebergs hem för alla som är yngre än 18 år.

På höstlovet lönar det sig för hela familjen att besöka konstutställningarna i Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgården. Det är fritt inträde till utställningarna.

Idrottstjänsterna: Cirkusverkstäder, äventyr med reflexer och en utflykt till aktivitetsparken Duudsons

Idrottstjänsterna erbjuder bland annat 17–19 oktober vid sidan av det traditionella idrottslägret möjligheten att bekanta sig med boulder-klättring i klättercenter Grottan den 20 oktober samt som nyhet en utflykt till Duudsons Activity Park 21.10. Den 20. oktober ordnas dessutom Reflexäventyret på Kokon som var populärt i fjol. På lördag den 22.10 ordnas cirkusverkstäder för familjer, barn i åldern 7–12 och för seniorer.

Ungdomstjänsterna: Höstlovsprogram i ungdomslokalerna och utfärder

På torsdagen den 20 oktober kan du följa med på en höstlovsutfärd till Borgbacken för säsongens avslutningsevenemang, ljuskarnevalen. Nöjesparken och besökarna badar i ett ljus från tusentals lampor och ljusinstallationer. Programmet består av färgprakt och nöje i den magiska nöjesparken. Utfärden är avsedd för elever i årskurs 6 och äldre ungdomar. De som är yngre än 11 år kan åka med endast tillsammans med en myndig person. Utfärdens pris är 5 euro och priset innehåller bussfärden från Borgå till Helsingfors och tillbaka. Deltagarna betalar själv för armband, enskilda biljetter eller för inträde till området som är 15 euro.

Ungdomslokalen Zentra i centrum och Gammelbacka ungdomslokal Kertsi är öppna under höstlovet. Du kan under de avgiftsfria eftermiddagarna som är öppna för skolelever komma och spela digitala eller mer traditionella spel, pyssla, träffa kompisar eller bara hänga. Du kan föreslå programidéer eller planera eftermiddagsprogram tillsammans med handledarna som finns på plats.

Onsdagen den 19. oktober gör vi en utfärd till Virvik från Gammelbacka ungdomslokal Kertsi. Utfärden är avsedd för elever i klass 6 och äldre som besöker ungdomslokalen. Anmäl dig på förhand till ungdomslokalen. Lördagen den 22 oktober ordnas en familjedag på Kertsi, med bland annat familjeklättring och sumobrottning. Evenemanget är avgiftsfritt och har ingen åldersgräns.

Vårberga ungdomslokal Nuokka arrangerar en utflykt över natten för elever i årskurs 6 och äldre. 20 ungdomar ryms med i anmälningsordning. Ytterligare information och anmälningar till Vårberga ungdomslokal.