Siirry sisältöön

Kriisi- ja keskusteluapua Porvoossa tapahtuneen henkirikoksen vuoksi

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa akuuttia kriisi- ja keskusteluapua Porvoossa torstaina 18. marraskuuta todetun henkirikoksen vuoksi. Porvoossa sijaitsevasta yksityisasunnosta on löytynyt menehtynyt nainen ja lapsi. Myös perheen isä on löytynyt menehtyneenä. Poliisi tiedottaa tapahtumien kulusta.

– Uutinen on järkyttävä ja surullinen, ja se koskettaa varmasti syvästi kaikkia porvoolaisia, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys on järjestänyt omaisille ja läheisille tarvittavan psykososiaalisen tuen.

– Tällaiset tapahtumat ovat harvinaisia, mutta ne saattavat aiheuttaa turvattomuuden tunnetta myös ulkopuolisissa. Ajatusten kanssa ei kannata jäädä yksin. Keskustelu lieventää ahdistusta. Ajatuksia voi jakaa omien läheisten kanssa, mutta tarvittaessa voi ottaa yhteyttä myös ulkopuoliseen ammatilliseen keskustelutukeen, kertoo Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen esimies Kirsi Nurme.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen tavoittaa ympäri vuorokauden numerosta 040 517 41 94. Lapsen kanssa kannattaa tarvittaessa puhua tapahtuman herättämistä tunteista lapsen ikä- ja kehitystason mukaisesti. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen nettisivuilta löytyy ohjeita tilanteeseen, jossa on kokenut jotain järkyttävää sekä ohjeita lapsen kanssa keskusteluun äkillisen kriisin jälkeen.