Siirry sisältöön

Kulttuuriohjelman laadinta käynnistyy haastatteluilla

Porvoon kaupungin kulttuuriohjelman valmistelu jatkuu: touko–kesäkuun vaihteessa käynnistyivät asiantuntijahaastattelut ja lomakauden jälkeen jatketaan kyselyillä ja työpajoilla. Kulttuuriohjelma luo linjan ja määrittelee kaupungin kulttuuritoiminnan tavoitteet, päämäärät ja vision 2020-luvulle aina vuoteen 2030.

Porvoon kaupungin kulttuuriohjelman valmistelu jatkuu: touko–kesäkuun vaihteessa käynnistyivät asiantuntijahaastattelut ja lomakauden jälkeen jatketaan kyselyillä ja työpajoilla. Kulttuuriohjelma luo linjan ja määrittelee kaupungin kulttuuritoiminnan tavoitteet, päämäärät ja vision 2020-luvulle aina vuoteen 2030.

– Jouduimme muuttamaan alkuperäistä kulttuuriohjelman laadinnan aikataulua koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Viivästys koskee lähinnä asiantuntijahaastatteluita, joita pääsimme kuitenkin nyt kesäkuun vaihteessa tekemään. Ohjelmatyö jatkuu lomatauon jälkeen elokuussa. Työstämme ohjelmaa haastatteluin, kyselyin ja työpajoin yhteistyössä kaupungin eri toimialojen, luovan alan ammattilaisten, elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin edustajien kanssa, kertoo kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen.

Asiantuntijahaastatteluilla kartoitetaan kulttuuritoiminnan nykytilaa ja tulevaisuutta Porvoossa. Haastatteluihin kutsutaan kunta- ja kulttuurialan asiantuntijoita, luovan toimialan edustajia ja kaupungin yhteistyökumppaneita.

Elokuussa työ jatkuu kyselyin. Silloin lähestymme eri kohderyhmiä kuten asukkaita, taiteen ja kulttuurin tekijöitä ja ammattilaisia, yhdistyksiä, matkailualan toimijoita, päättäjiä ja muita sidosryhmiä ja yhteistyötahoja. Kaikille avoimet kyselyt toteutetaan verkkokyselyinä ja niihin voivat vastata kaikki kulttuuritoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet.

– Kyselyillä kartoitetaan Porvoon kulttuuritoiminnan nykyisiä vahvuuksia ja kehityskohteita. Ennen kaikkea keräämme aineistoa, jonka avulla muodostamme kulttuuriohjelman tulevaa ydintä. Kyselyn osallistuneiden kesken arvotaan kaupungin kulttuuritoimintaan liittyviä tuotepalkintoja, joten kannattaa pysyä kuulolla, kehottaa Jaakko Huttunen kyselyt toteuttavasta konsulttitoimisto MDI:stä.

Haastatteluista ja kyselyistä kertyvää aineistoa hyödynnetään syksyn työpajojen suunnittelussa.

Osallistu työpajoihin syyskuussa

Syyskuussa järjestetään neljä erillistä työpajaa eri toimijoille. Ilmoittautuminen kaikille avoimiin, 8.9. ja 22.9. järjestettäviin työpajoihin avataan elokuussa, jolloin niistä tiedotetaan vielä erikseen kulttuuriohjelman nettisivuilla ja tapahtumakalenterissa. Kaikki työpajat ovat kaksikielisiä. Kulttuuriohjelman nettisivu löytyy osoitteesta:  www.porvoo.fi/porvoon-kaupungin-kulttuuriohjelma-2030

Ensimmäinen työpaja 3. syyskuuta kello 17–19.30 on suunnattu taide- ja kulttuurialan ammattilaisille ja siihen lähetetään toimijoille kutsu erikseen.

Elinkeinoelämän, matkailun ja asukkaiden näkemyksiä kuullaan toisessa työpajassa tiistaina 8.9. kello 14–16.

Kolmas työpaja järjestetään tiistaina 22.9. kello 14–16 kolmannen sektorin ja kaupungin eri toimialojen edustajille. Myös tähän työpajaan voivat asukkaat osallistua.

Neljäs työpaja syyskuun lopussa on seminaarityyppinen, ja se on suunnattu erikseen kutsuttaville kulttuurialan ammattilaisille ja asiantuntijoille.

Ohjelman laadinta on kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden vuosien 2020-2021 keskeisiä tavoitteita. Kaupungin kulttuuripalvelut koordinoi kulttuuriohjelman laadintaa. Porvoon kaupunki toteuttaa kulttuuriohjelman laadinnan yhteistyössä aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kanssa.

Lisätietoja:

Tiedote 17.1.2020: Kulttuuriohjelman laadinta käynnistyy Porvoossa

Merja Kukkonen, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
puh. 040 4891 754
merja.kukkonen@porvoo.fi

Susann Hartman, kulttuuripalveluiden päällikkö
puh. 040 550 4527
susann.hartman@porvoo.fi