Siirry sisältöön

Kuntoportaat ovat valmiina käyttöön

Kokonniemen laelle voi nyt kipaista katselemaan maisemia upouusia kuntoportaita pitkin. Askelmia on tosin ensin otettavaksi 336! 

Kokonniemen laelle voi nyt kipaista katselemaan maisemia upouusia kuntoportaita pitkin. Askelmia on tosin ensin otettavaksi 336! 

Portaat tarjoavat varmasti riittävästi haastetta kenelle tahansa kuntoilijalle. Korkeusero on 55 metriä ja portaiden pituus 200 metriä. Leveyttä portailla on 1,6 metriä, joten vastaantulijan tai halutessaan edessään menevän mahtuu ohittamaan vaivattomasti. Matkan varrella on yksi levähdyspaikka. Portaiden toisella sivulla on kaide. Painekyllästetystä puusta tehdyt portaat voivat olla kostealla säällä liukkaat. Nastakenkiä ei kuitenkaan saa portailla käyttää. Myös kävelysauvojen piikit tulee suojata kumitupeilla. 

Portaat sijaitsevat hissirinteen vieressä. Hissit ovat myös kesällä alamäkipyöräilyn harrastajien käytössä. Erityisesti hissien ja kuntoportaiden lähtöpisteessä on risteäviä kohtia, joten alueella liikkuvien on noudatettava varovaisuutta ja muistettava ottaa muut liikkujat huomioon. Alueen kävelyreitit on merkitty erikseen. Pyöräilyreiteillä kävely on ehdottomasti kielletty. Vastaavasti pyöräily on kielletty kävelyreiteillä. Koiria ei saa tuoda lainkaan kuntoportaille, hissialueella tai pyöräilyreiteille. Kuntoportaat yhdistetään Kokonniemen ulkoilureittiin, joka helpottaa liikuntakeskuksen käyttäjien kulkua kuntoportaille. Työ valmistuu vielä tällä viikolla.

Portaiden vastaanottokatselmuksessa keskiviikkona 1.7. portaat todettiin valmiiksi, ja myös niiden turvallisuus on tarkistettu. Kuntoportaita saa käyttää ympäri vuorokauden. Sen sijaan talvikunnossapitoa niillä ei tule olemaan.

– Päätimme avata kuntoportaat yleisöön käyttöön jo nyt, vaikka portaiden valaistuksen valmistuminen, lopulliset infotaulut ja kävijälaskureiden asennus siirtyvät elokuuhun. Kuntoportaat ovat olleet vuoden aikana eniten kysytty ja kaivattu, vaikkakin myös keskustelua aiheuttanut liikuntainvestointi. Nyt kun portaat ovat valmiit, toivotamme porvoolaiset ja täällä vierailevat käyttämään niitä ahkerasti. Tervetuloa kohottamaan kuntoa ja ihailemaan Kokonniemen laelta avautuvia maisemia! kannustaa Per Högström liikuntapalveluista.

Porvoon sivistyslautakunta päätti portaiden rakentamisesta joulukuussa 2019. Portaiden kokonaiskustannus on noin 250 000 euroa, joka sisältää Etelä-Suomen aluehallintoviraston 50 000 euron valtionavustuksen. Portaiden suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi ATL-Rakennushuolto.

Lisätietoja: 
Per Högström, liikuntapalveluiden päällikkö, puh. 0400 212 264