Siirry sisältöön

Kyläkyyti aloittaa tänään liikennöinnin kuntalaisten toiveesta entistä laajemmalla alueella

Porvoon haja-asutusalueita palveleva kutsubussi Kyläkyyti aloittaa uuden toimintakautensa Porvoossa tänään.

Porvoon haja-asutusalueita palveleva kutsubussi Kyläkyyti aloittaa uuden toimintakautensa Porvoossa tänään.

Porvoon keskustan ja kylien välillä tarjottava palvelu laajenee Porvoon länsipuolelle Hinthaaraan.

– Olemme huomioineet kuntalaisilta saamamme palautteen ja tarjoamme nyt kyläkyytiä entistä laajemmalle alueelle. Kyläkyyti on tarkoitettu liikkumiseen kylien ja keskustan välillä sekä haja-asutusalueella myös kylien välillä. Kuninkaanportissa asioivat voivat hyödyntää kyläkyytiä moneen suuntaan. Joustavaksi koettua kyläkyytiä käytetään myös esimerkiksi nuorten harrastusmatkoihin, kertoo liikenneinsinööri Hanna Linna-Varis Porvoon kaupungilta.

Keskusta-alueen sisäisiä matkoja ei voi Kyläkyydistä tilata.

Kyläkyyti ajaa seuraaviin kyliin: Saksala, Suomenkylä, Haksi, Virtaala, Tuorila, Kerkkoo, Ilola, Sikilä, Veckjärvi, Sannainen, Jakari, Hinthaara, Vanhamoisio, Kaarenkylä, Monninkylä, Vahijärvi, Askolan kirkonkylä, Vakkola ja Särkijärvi.

Kyläkyyti liikennöi Porvoon keskustan ja kylien välillä maanantaista perjantaihin kello 17–20.45 ja lauantaisin kello 9-15.

Tilauksen voi tehdä soittamalla tai mobiilisovelluksella

Matkan voi tilata haluamaansa osoitteeseen Matkahuollon Reitit ja liput-mobiilipalvelulla. Sovelluksen voi ladata iOS- ja Android-puhelimiin puhelimen sovelluskaupasta. Matka maksetaan sovelluksen kautta. Sovellus näyttää matkan hinnan etukäteen.

Matkan voi tilata myös suoraan liikennöitsijältä puhelinnumerosta 044 978 9553 maanantaista perjantaihin kello 14–15. Tällöin matka maksetaan käteisellä autossa.

Matkan voi varata aikaisintaan viisi vuorokautta aiemmin ja kyytitilauksen voi peruuttaa maksutta tuntia ennen lähtöä. Matkan hinta on 2,5–9,0 euroa riippuen matkan pituudesta ja matkustajamäärästä.

Sovelluksella voi yhdistää matkan myös muihin kertalipulla maksettaviin linja-automatkoihin esimerkiksi pääkaupunkiseudulle. Järjestelmä huolehtii siitä, että vaihto onnistuu esimerkiksi linja-autoasemalla.

Palvelua liikennöi syyskuusta alkaen Jimlog Oy kahdella pikkubussilla.

Kyläkyyti ajaa 28.5.2022 asti.

Lisätietoja
https://www.porvoo.fi/kylakyyti