Siirry sisältöön

Lasten- ja nuortenkirjaston syksyn ohjelma alkaa

Pääkirjaston paja.

Syksy alkaa Porvoon kaupunginkirjastossa innostuneissa tunnelmissa. Poikkeuksellisten vuosien jälkeen kirjastot voivat taas palvella paitsi aineistojen lainaamisessa, myös toimia tärkeinä kohtaamispaikkoina.

Porvoon pääkirjaston lasten- ja nuortenkirjastot tarjoavat ohjelmaa eri ikäisille lapsille, nuorille ja perheille. Kirjastoon voi myös tulla viettämään aikaa.

Satutunteja ja pajan avoimia ovia koko syksyn

Satutunnit palaavat kirjaston ohjelmaan. Henkilökunta lukee satuja suomeksi ja ruotsiksi joka kuukauden viimeisenä lauantaina klo 9-10. Mukaan voi tulla koko tunniksi tai vain hetkeksi.

Satutuntien teemat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Syyskuussa luetaan metsäaiheisia satuja, lokakuussa Halloweenin aikaan tarinoidaan kummituksista sekä muista kummajaisista ja marraskuussa käperrytään kuusen alle. Syksyn satutunnit ovat 24.9., 29.10. ja 26.11.

Nuortenkirjastossa sijaitsevassa pajassa järjestetään avoimien ovien päivä kaksi kertaa kuukaudessa koko syksyn ajan. Avoimien ovien päivinä henkilökunta opastaa laitteiden käytössä, ja laitteiden testaus on maksutonta. Kaiken ikäiset kävijät ovat tervetulleita.

Pajassa voi esimerkiksi painaa lämpöprässillä kuvia t-paitaan tai kassiin, tulostaa 3D-tulostimella, tehdä pinssejä tai ommella ompelukoneella.

Pajan avoimien ovien päivät ovat lauantaisin 10.9., 8.10. ja 19.11. klo 10-14 sekä tiistaisin 20.9. ja 1.11. klo 15-19. Syyslomalla tiistaina 18.10. avoimien ovien päivää vietetään klo 12-18. Lauantaina 10.12. pajassa valmistetaan joululahjoja klo 10-14.

Tapahtumia lapsille ja nuorille

Kirjasto tarjoaa syksyllä myös tapahtumia lapsiperheille ja nuorille. Tapahtumat aloittaa osallistava musiikkiteatteriesitys Hinni-Hiiren omaoma-päivä.

Tuuli Paasolaisen esityksessä käytetään vain vähän sanoja, joten sitä voi seurata äidinkielestä riippumatta. Hinni-Hiiren omaoma-päivä nähdään pääkirjaston lavalla lauantaina 17.9. klo 10 ja Gammelbackan Alvarin kulmassa tiistaina 20.9. klo 9.30.

Suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10. Atomirotta-yhtyeen Mikko Sarjanen ja toimittaja Aleksis Salusjärvi pitävät nuorille Sanat haltuun -työpajan klo 15.30. Työpajassa lähestytään kieltä ja kielellä vaikuttamisen keinoja rap-lyriikoiden kautta.

Marraskuun alussa 7.-11.11. vietetään jo tutuksi tullutta Peliviikkoa. Nuortenkirjaston peliviikkoon kuuluvat mm. retrokonsolit, pöytälätkä, figuurinäyttely ja paljon muuta.

Lastenkirjasto muuttuu Painajaispuodiksi 21.-25.11., ja tarjolla on teemaan liittyvää ohjelmaa koko viikon. Supersuositun Painajaispuoti-sarjan kirjoittaja Magdalena Hai ja kuvittaja Teemu Juhani vierailevat kirjastossa.

Tyttöjen oikeudet esillä

Lokakuussa vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Pääkirjaston toisen kerroksen Taidesillalla on esillä lokakuussa valokuvaaja Mikko Toivosen ja journalisti Iida Riekon toteuttama Unelma tulevaisuudesta -näyttely.

Näyttely keskittyy Syyriasta paenneiden tyttöjen elämään, haaveisiin ja unelmiin. Näyttelyyn liittyy myös tehtävämateriaalia, joka kannustaa nuoria miettimään pakolaisuutta, ihmisoikeuksia ja tyttöjen asemaa laajemmin. Näyttely toteutetaan yhteistyössä lastensuojelujärjestö Plan Internationalin kanssa.