Siirry sisältöön

Liikkumisen olosuhteet paranevat Länsi-Porvoon alueella

Tolkkisten lähiliikunta-alue on valmistumassa kesäkuun aikana. Kokonaisuus jakaantuu kahteen alueeseen. Tolkkistentien länsipuolelle, tekonurmikentän yhteyteen on rakennettu yleisurheilun suorituspaikkoja. Korpisuontien varrelle sijoittuvat puolestaan tennis- ja koripallokenttien lisäksi parkourtelineet ja kiipeilyverkko.

Tolkkisten lähiliikunta-alue on valmistumassa kesäkuun aikana. Kokonaisuus jakaantuu kahteen alueeseen. Tolkkistentien länsipuolelle, tekonurmikentän yhteyteen on rakennettu yleisurheilun suorituspaikkoja. Korpisuontien varrelle sijoittuvat puolestaan tennis- ja koripallokenttien lisäksi parkourtelineet ja kiipeilyverkko.

Keskeisin ajatus on ollut uudistaa ja kehittää alueella jo olemassa olevia liikuntapaikkoja siten, että ne tukevat kuntalaisten omaehtoista liikkumista ja täydentävät koulujen ja varhaiskasvatuksen liikkumismahdollisuuksia. Myös seuroilla on jatkossa paremmat olosuhteet järjestää alueella liikunnallista harrastustoimintaa, kertoo Per Högström liikuntapalveluista.

Osa yksittäisistä toiminnoista on jo avattu, ja muita otetaan käyttöön vaiheittain niiden valmistuessa.

Yleisurheilulle monipuolisia suorituspaikkoja

Tekonurmikentän yhteyteen on rakennettu yleisurheilun suorituspaikat tekonurmi- ja kivituhkapintaisina. Kentällä on nyt kuulantyöntö-, pituushyppy- ja korkeushyppypaikat sekä sadan metrin pituinen neliratainen juoksusuora. Koko kenttäalueelle rakennettiin uusi valaistus sekä huoltorakennus.

Pysäköintialueelta lähtevä noin kilometrin mittainen kuntorata on peruskorjattu ja sen valaistus uusittu. Talvella lumitilanteen salliessa kuntoradalle tehdään hiihtoladut. Myös alueen ympäristöä on siistitty ja kuntoradalta makeavesialtaalle avautuvaa maisemaa avataan myöhemmin kesällä. Tolkkistentien länsipuolella olevan tekonurmikentän pysäköintitiloja on kunnostettu ja samalla on luotu turvalliset kevyenliikenteen yhteydet Tolkkistentien ylittäviltä suojateiltä lähiliikunta-alueelle.

Pelikenttiä, skuuttausta ja huikea kiipeilyverkko

Korpisuontien varressa olevien tenniskenttien ympärille on asennettu uusi kaukalo, joka samalla toimii kenttien aitana. Kaukaloon tehdään luistelujää talvella. Kaukalon päätyyn on rakennettu hiekkatekonurmi, joka mahdollistaa monipuoliset pallopelit. Tämän alueen vierelle on rakennettu asfalttipintainen koripallokenttä, joka soveltuu myös skuuttaamiseen ja skeittaamiseen. Koripallokentän viereen asennetaan monipuoliset parkourtelineet tekonurmipinnalle. Kokonaisuuden kruunaa iso nelimastoinen kiipeilyverkko, jolla on korkeutta lähes kuusi metriä.

Kasvava Länsi-Porvoon alue

Merellinen ja luonnonläheinen Länsi-Porvoon alue kehittyy ja kasvaa voimakkaasti. Uudisrakentamista alueelle kohdistuu erityisesti Länsi-Haikkoon alueelle, johon on kaavoitettu lukuisa määrä pientalotontteja. Rakentaminen alueella on hyvässä vauhdissa.

Tolkkisten alueen koulut ja niiden piha-alueet on uusittu hiljattain kokonaan. Pihojen toiminnot palvelevat parhaiten alakouluikäisiä. Alueen monitoimitalo, joka toimii sisäliikuntasalina kouluille sekä kuntalaisille iltaisin ja viikonloppuisin, on myös peruskorjattu ja sen piha-alueelle on tehty ulkokuntoilupaikka.

Olemme iloisia, että voimme nyt tarjota kaikenikäisille liikkujille, kouluille ja seuroille monipuolisia tiloja ja mahdollisuuksia myös kasvavalla Länsi-Porvoon alueella, toteaa Per Högström.

Lähiliikunta-alueen rakentaminen käynnistyi noin kaksi vuotta sitten, ja liikuntapalveluiden osalta hankkeen kokonaiskustannukset olivat noin 680 000 euroa, josta valtionavun osuus oli 150 000 euroa.

Lisätietoja:

liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström
puh. 0400 212 264
per.hogstrom@porvoo.fi